Klaipėdos savivaldybės darbuotojų atostogų pikas – rugpjūtį | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS DARBUOTOJŲ ATOSTOGŲ PIKAS – RUGPJŪTĮ

Jau daugiau nei metus didžioji dalis Klaipėdos savivaldybės darbuotojų dirba nuotoliniu būdu ir į savo darbo vietas grįš geriausiu atveju tik nuo liepos. Tačiau ne visi – šiuo metu savivaldybėje atostogauja kas aštuntas darbuotojas. O atostogų pikas savivaldybės administracijoje bus pasiektas rugpjūtį, kai poilsiaus daugiau nei pusė visų valstybės tarnautojų.

Klaipėdos savivaldybės atstovai skelbia, kad nuo vakar iki kito ketvirtadienio (birželio 10–17 d.) atostogauja meras Vytautas Grubliauskas, jį pavaduoja vicemeras Arvydas Cesiulis.

Nuo birželio pradžios jau antrą savaitę atostogauja ir vicemeras Arūnas Barbšys, kurį pavaduoja veikiausiai irgi A.Cesiulis.

Šios savaitės pradžioje savivaldybėje iš viso atostogavo 51 žmogus, tai yra beveik kas aštuntas valstybės tarnautojas.

Tačiau atostogų pikas, regis, bus pasiektas rugpjūčio mėnesį, kai skirtingu laiku atostogaus 236 žmonės (daugiau nei pusė visų darbuotojų).

Jų atostogos rugpjūtį truks nuo 1 iki 30 dienų, vidutinė atostogų trukmė – apie 14 darbo dienų, tai yra maždaug trys savaitės.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vadovė Inga Gelžinytė-Litinskienė teigė, kad valstybės tarnautojams pagal įstatymą priklauso ilgesnės atostogos nei kitiems piliečiams.

Minimali atostogų trukmė tarnautojams yra 22 darbo dienos (kitiems mokesčių mokėtojams – 20 darbo dienų).

Maksimalios valdininkų atostogos negali viršyti 37 darbo dienų, jų ilgis priklauso nuo ištarnauto darbo laiko.

„Rugpjūtį atostogaus daugiausia darbuotojų, nes nebus miesto tarybos posėdžio. Atostogų grafikai jau sudaryti, bet juk atsiranda visokių aplinkybių, todėl situacija dar gali keistis. Tačiau kiekvieną atostogaujantį darbuotoją visada kažkas pavaduoja. Jei reikia kokios nors informacijos, galima kreiptis į pavaduojantįjį. O kol kas visi dirbame nuotoliniu būdu, grįžti į darbo vietas savivaldybėje turi teisę tik tie, kurie turi galimybių pasą“, – teigė I.Gelžinytė-Litinskienė.

Kiek savivaldybės darbuotojų turi galimybių pasą, nežinoma.

Pagal nustatytą tvarką, kai kurie savivaldybės darbuotojai, jei jiems to reikia, gali ateiti į darbą kelioms valandoms per dieną, bet laikantis visų saugos reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šunaujai

tarybinė klaipėda toliau kiršina miestiečius.Atrodo,kad visa Lietuva atostogauja tik žiemą,o savivaldybės klerkai išdryso atostogauti vasarą

kaimo buduliams

KAimo buduliai.tik jūs vieni dirbat,o visi kiti ne.Juokinga skaityti nukvakusių idiotų sapaliojimus,kad jie moka kažkam pinigus,išlaiko ir ,kad reikia už juos atidirbti.Gal tikrai eikite badauti prie savivaldybės.Gal daugiau proto atsiras,kai taukai ištirps

Jonas

Ne vien savivaldybėje, bet ir visoje Lietuvoje- prisiskambinti į institucijas didelė problema. Apsišarvuoji kantrybe ir lauki, o centai kapsi!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS