Klaipėdos senamiestyje mašinos vėl stovės kitaip | kl.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE MAŠINOS VĖL STOVĖS KITAIP

Klaipėdos senamiestyje vėl sugrąžinama anksčiau buvusi automobilių stovėjimo tvarka – mašinas vėl teks statyti išilgai gatvės, ne statmenai į pastatus.

Kilus diskusijoms, esą automobilių statymo tvarka galėjo neatitikti projektinių sprendinių, savivaldybė ėmė aiškintis – kas konkrečiai galėjo padaryti faktines klaidas?

„Mero potvarkiu buvo grąžintas sprendinys, kuris buvo numatytas projekte. Bet klausimas dėl lauko kavinių ir visų kitų dalykų dar bus sprendžiamas ateityje Eismo saugumo komisijoje“, – tikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Nepasitenkinimą dėl statmenai statomų automobilių reiškė senamiesčio gyventojai. Aiškinta, neva taip statomi automobiliai kelia rūpesčių sankryžoje, trukdo matomumui.

A. Žukas paaiškino, kodėl miesto valdžia atšaukė buvusį sprendimą.

Tai – principinis sprendimas.

„Tai – principinis sprendimas. Tol, kol neišsiaiškinsime visų smulkmenų, sugrąžinta senoji tvarka. Pagrindinis klausimas – kieno sprendimu buvo nustatyta tvarka taip statyti automobilius? Kai pradėjome domėtis, tapo nebeaišku, kas vienašališkai priėmė tokį sprendimą. Pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – patikino A. Žukas.

Miesto valdžia dabar aiškinasi, kas tiksliai turi įgaliojimus priimti tokius sprendimus.

„Ar tai daroma darbo grupės sprendimu, ar tai sprendžia Eismo saugumo komisija? Kadangi tai lietė Turgaus gatvėje organizuojamo eismo klausimus, tai turėjo būti sprendžiama Eismo saugumo komisijoje. Klausimas buvo pateiktas jau pakeitus automobilių statymo būdą“, – paaiškino administracijos direktorius.

Andrius Žukas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tai nereiškia, kad dėl automobilių statymo tvarkos pakeitimų gali tekti grąžinti ES lėšas, kurios buvo panaudotos projekte.

„Ne, tai tikrai negresia. Pats miestas sprendžia, kaip statyti automobilius. Bet, žinoma, turime išklausyti visas puses – tiek gyventojus, tiek verslo atstovus, kurie senamiestyje vykdo veiklą“, – pastebėjo A. Žukas.

Paklaustas, kaip miestiečiai turėtų suprasti vis keičiamus sprendimus, A. Žukas paaiškino, kad senoji tvarka sugrąžinta norint išsiaiškinti, ar nebuvo neskaidrių sprendimų.

„Nesu orakulas, bet prie šio klausimo visiškai tikėtina, kad bus sugrįžta. Diskusija turi vykti. O pakeitimai atšaukti vien dėl to, kad klausimas būtų išspręstas skaidriai. Vadovybė buvo suklaidinta kažkurio skyriaus darbuotojų, esą automobilių stovėjimas projekte buvo numatytas kampu. Tiek mašinas statant įstrižai, tiek statmenai, vis tiek jos užims tiek pat vietos“, – pabrėžė A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Balsas

Ką reiškia žodis SPRENDINYS ?

Ufa

Na tos terasos ant saligatvio irgi nera geras sprendimas ,mano pesciojo teises irgi pazeistos nes reikia laviruoti tarp staliuku ,kada miesto valdzia priims gerus sprendimus ...o tai kaip pageidavimu koncerte

Dainius

Suprantu , kai terasa užima dalį šaligatvio bet ne važiuojamojoje dalyje ji gali stovėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS