Klaipėdos senjorų laisvalaikis – bibliotekoje | kl.lt

KLAIPĖDOS SENJORŲ LAISVALAIKIS – BIBLIOTEKOJE

Garbaus amžiaus uostamiesčio gyventojai laisvalaikį linkę leisti aktyviai – įvairiose edukacijose ir mokymuose. Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos padaliniuose senjorams užsiėmimai nekainuoja nė cento.

Šios bibliotekos metodininkė rinkodarai ir viešiesiems ryšiams Renata Rudienė teigė, kad garbaus amžiaus žmonės ypač buvo pamėgę vasarą vykusias Interaktyvios bibliotekos edukacijas ir Girulių bibliotekos kultūrinius renginius.

"Organizuojami skaitmeninio raštingumo mokymai grupėse ir individualiai, kūrybinės dirbtuvės, teatro improvizacijos, kultūriniai renginiai, susitikimai su rašytojais. Čia veikia kuriančių ir kūryba besidominčių klaipėdiečių klubas, Šachmatų mėgėjų klubas, diskusijų klubas aktualiomis temomis su Vytautu Čepu, klubas "Bendraukime", rankdarbių būrelis", – sakė R. Rudienė.

Taip pat šios bibliotekos padaliniuose galima išvysti vyresnio amžiaus žmonių meno darbų parodų.

"Kauno atžalyno" padalinyje pradėjo veikti bendruomenės Maisto klubas "Kartu-skanu", kuriame mielai dalyvauja ir senjorai. Klube vyksta bendruomenės pietūs, dalijamasi sveikais, taupiais receptais, maisto eksperimentais, tausojimo paslaptimis", – pažymėjo pašnekovė.

Vyksta susitikimai su dietologais, gydytojais, miesto valdžios atstovais, rašytojais, maisto šefais.

Akcentuojama, kad sulaukusiesiems pensinio amžiaus, pateikus tai įrodantį dokumentą, pažymėjimo išdavimo kaina bibliotekoje mažinama 50 proc. (įprasta kaina – trys eurai).

Šiemet biblioteka siūlys nemažai naujų užsiėmimų, tarp kurių – nauja skaitmeninio raštingumo tema – "Nuotraukų restauravimas "Gimp" programa", bendros veiklos neįgaliesiems, improvizacijos kūrybiškumo pamokos, "Juoko joga", kūrybinės dirbtuvės.

"Veiklas vainikuos kūrybinės dirbtuvės "Klaipėdos krašto spalvos", kurių metu bus sukurta jungtinė neįgaliųjų ir vyresnio amžiaus žmonių paroda "Medis gimtajam miestui", – paminėjo R. Rudienė.

Paroda bus dedikuojama Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos ir 1923 m. sukilimo šimtosioms metinėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rasa

Tikrai puikūs renginiai. Mano globotinė mielai juos lanko, Bibliotekos darbuotojai atidūs, dėmesingi, labai pagarbūs senjorams

Kodėl ?

...nebuvo jokio pranešimo kas vyksta bibliotekose? Sužinome tik jau ,kai paskelbia apie tai straipsnį apie ,gal būt. įpusėjusią veiklą ??? ).

Laikas

susirūpint ne tik senjorais bet daugiau jaunimu, kuris ypač per atostogas neturi ka veikt tik kompiuteriuos sėdi arba valkiojasi kas sau po prekybcentrius ir picerijas. Pensininkai pas mus ir taip aktyvus. O va moksleiviai ir studentija visai atprato nuo gyvo bendravimo. Ir tas tikrai atsilieps. Ateityje bus labai sunku spręst kas visiems būtina ir reikalinga; bus sunku susirast sau antrąją pusę, kurt šeimą; bus tik antisocialinė aplinka... O juk taip šaunu susiėjus į krūvą bendrauti, kažką nuveikti, pasižiūrėt į kitus ir save parodyt,susipažint... Visiškai susvetmėjus visuomenė pasmerkta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS