Klaipėdos „Švyturio“ arena išgyvena sunkius laikus | kl.lt

KLAIPĖDOS „ŠVYTURIO“ ARENA IŠGYVENA SUNKIUS LAIKUS

Klaipėdos "Švyturio" arenos direktorės Aidos Aleksandrovienės teigimu, praėję metai įstaigai buvo ypač sunkūs. Pernai, dėl dukart skelbto karantino, vietoj planuoto beveik milijono faktiškai investuota tik 31,5 tūkst. eurų. Tačiau tikimasi, kad gyvenimas nesustos ir bent jau rudenį veiklą arena atnaujins.

Klaipėdos arena uždaryta jau beveik metus. Tik praėjusį rudenį trumpam leista veiklą atnaujinti, tačiau ribojant lankytojų skaičių renginiuose.

O iki karantino, 2019 m., skirtingose arenos erdvėse įvyko 92 sporto, muzikos renginiai, parodos, mugių. Renginiuose apsilankė daugiau nei 250 tūkst. žmonių iš Lietuvos ir užsienio.

Pagal koncesijos sutartį su Klaipėdos savivaldybe, privaloma ir toliau išlaikyti visą ūkį, pradedant milžiniško pastato draudimu ir baigiant komunaliniais mokesčiais.

"Greitai bus metai, kai nedirbame. Rugsėjį leido atsipūsti, leido dirbti, bet su dideliais ribojimais. Tai situacijos neišgelbėjo, dabar laukiame. Tikimės, kad artėjantį rudenį grįšime į senas vėžes", – kalbėjo A.Aleksandrovienė.

Dėl karantinų darbuotojų komanda sumažėjo, likę žmonės yra prastovose, naudojasi visomis valstybės teikiamomis paramos formomis.

Esą tai situacijos negelbėja, nes, pagal koncesijos sutartį su Klaipėdos savivaldybe, privaloma ir toliau išlaikyti visą ūkį, pradedant milžiniško pastato draudimu ir baigiant komunaliniais mokesčiais.

Pasak A.Aleksandrovienės, kas mėnesį arenai išlaikyti reikia apie 15 tūkst. eurų.

"Parama, kurią gauname iš valstybės, mums jokiu būdu nepadengia tų išlaidų. Bet labai stengiamės išlikti ir laukiame, kada vėl galėsime stotis ant kojų, tačiau, pasibaigus karantinui, nereiškia, kad renginių pasaulis iškart atsigaus. Tam prireiks dar metų. Net nebandome prognozuoti, kada įvyks pirmasis renginys. Visiškas sąstingis", – teigė A.Aleksandrovienė.

Visai neseniai buvo pabaigtas ir paviešintas arenos veiklos auditas už pastaruosius 10 metų.

Nustatyta, kad koncesijos sutartis su savivaldybe vykdoma tinkamai.

Remiantis sutartimi, kiekvienais metais nemokamai arena suteikiama 3–5 savivaldybės renginiams.

2011– 2019 m. arenoje suorganizuoti 702 renginiai, kuriuose apsilankė per 2 mln. lankytojų.

Pagal investicijų planus, iki 2019 m. pabaigos arenoje planuota investuoti iš viso 1,43 mln. eurų.

Auditoriai nustatė, kad koncesininkas 2010–2019 m. faktiškai investavo daugiau nei 2 mln. eurų, tad pagal planus investicijų suma viršyta 43 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

>>Runkeliai

Jokių varžybų nežiūriu ir nežiūrėsiu, nors bilietą dykai duotų ir prie įėjimo dar meduoliais vaišintų. O dėmesio vertų kultūrinių renginių toje arenoje dar nebuvo ir, ko gero, dar bus negreitai. Taigi, rūkykit į sveikatą.

Anonimas

Bausti reikia tuos pastato "seimininkus".

Runkeliai

Pragydo kaimo buduliai,kurie nei varžybas lanko,nei kultūrinius renginiusbet išmano geriausiai apie viską
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS