Klaipėdos taryba Seimo nario dar palauks | kl.lt

KLAIPĖDOS TARYBA SEIMO NARIO DAR PALAUKS

Septynis mandatus į Klaipėdos tarybą laimėjusios partijos „Laisvė ir teisingumas“ lyderis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, išrinktas pirmuoju numeriu, nusprendė į uostamiestį neskubėti. Jis patikino liekąs parlamente, o miesto taryboje šio politiko vietą užims Sergejus Mažūga, asociacijos „Rusakalbė Klaipėda“ narys.

Po kovo 5-osios savivaldos tarybų rinkimų R. Žemaitaitis „Klaipėdai“ tvirtino dirbsiąs uostamiesčio taryboje, tačiau po antrojo merų rinkimų turo jis kurį laiką neviešino galutinio apsisprendimo, kol galiausiai paskelbė.

„Ne, ne, ne, ne, nebūsiu Klaipėdos tarybos nariu. Po praėjusios savaitės valdybos posėdžio yra priimtas sprendimas, kad partija Seime turi turėti savo atstovą. Kadangi aš esu vienintelis toks, tai sutarėme, kad ten ir liksiu, o Klaipėdoje įrengsime kabinetą, turėsiu padėjėją, organizuosime gyventojų priėmimą. Ir tarybos nario mandato atsisakysiu su sąlyga, kad, kai baigsis nesuderinamų pareigų laikotarpis, galėčiau grįžti dirbti į Klaipėdos miesto tarybą. Įstatymas tą leidžia“, – paaiškino R. Žemaitaitis.

Vieni rašė, kad gerai, jog lieku, nes esą, kas su konservatoriais kariaus? Kiti gailėjo, kad neateinu dirbti į Klaipėdą.

Esą tikėtina, kad po Seimo kadencijos R. Žemaitaitis įsikurs Klaipėdoje, nors kaip dar viskas bus, neaišku, nes politikas taip ir neatsakė, ar jis tikrai nedalyvaus parlamento rinkimuose kitąmet spalį.

„Nežinau, kaip dar gali viskas pasikeisti. Kaip reagavo rinkėjai po tokio mano sprendimo? Vieni rašė, kad gerai, jog lieku, nes esą, kas su konservatoriais kariaus? Kiti gailėjo, kad neateinu dirbti į Klaipėdą. Bet mūsų partijos nariai dirbs valdančiojoje daugumoje, programinės nuostatos, kurias turėjau numatęs, koalicinėje sutartyje atsiras, ypač aplinkosauginiai, žemės, švietimo dalykai“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaičiui nusprendus likti Seime, savo vietą Klaipėdos taryboje jis užleidžia S. Mažūgai.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje biografijoje rašoma, kad jis yra 29 m. verslininkas, asociacijos „Rusakalbė Klaipėda“ narys.

Feisbuko paskyroje būsimasis politikas išdėstė savo trijų darbų programą, ką jis veiktų, atėjęs į tarybą.

S. Mažūgos tikslai – „išlaisvinti miestą nuo šviesoforomanijos, reali dvokiančių atliekų kontrolė ir medžių inventorizacija“.

Dar šis vyras nurodo, kad „žaidžia bei organizuoja protmūšius. Yra snukerio (angliško biliardo) tarptautinės kategorijos teisėjas, groja gitara, fortepijonu.“

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

to >cha cha

Eik dirbti,kas dirba-neskursta.

>cha cha

tai čia pagal tavo tvarto statistiką? :D) Tas bvp ne rodiklis. Imituot ekonomikos augimą ir kitus rodymus mes mokame. Bet greit socialine atskirtim ir skurdo laipsniu (net tarp dirbančiųjų..)nesiskirsim nuo Azijos ar Afrikos

pietietis.

ar yra istatymas ,per kiek laiko deputatas turi apsispresti? ar yra sankcijos( nemoketi atlygio?). nezinau. kam tie bezdalai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS