Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono? | kl.lt

KLAIPĖDOS VADOVAI BAIGĖ MISIJĄ: KĄ VEIKS PO ŠIO KADENCIJOS MARATONO?

Šiandien Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje prisieks naujos kadencijos tarybos nariai, bus inauguruotas ir naujasis uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus. Senoji Klaipėdos vadovų komanda misiją baigė. Ką veiks po šio kadencijos maratono, atskleidė ne visi.

Po dvylikos metų poste

Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui vakar buvo paskutinė darbo diena šiame poste, kuriame jis dirbo 12 metų.

Šiandien V. Grubliauskas prisieks kaip Klaipėdos miesto tarybos narys. Į tarybą jis buvo išrinktas su socialdemokratų komanda, kuri praėjusį penktadienį prisijungė prie naujojo miesto vadovo A. Vaitkaus valdančiosios koalicijos.

Socialdemokratams kol kas pažadėtas tik Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininko postas. Kuris iš trijų į tarybą išrinktų šios partijos atstovų bus deleguotas į šias pareigas, neaišku.

Pasak V. Grubliausko, paskutinę darbo savaitę mero poste rūpesčių buvo gana daug, nors reikšmingų įvykių ir nebuvo.

„Darbai buvo kasdieniai, jų viešai per daug nesimatė. Tuo pat metu sulaukiau daugybės miesto įstaigų ir įmonių vadovų vizitų, jie dėkojo už per dvylika metų drauge nueitą kelią ir atliktus darbus. Aš taip pat jiems dėkojau ir padrąsinau, kalbėjome, kad darbai turi tęstis su nauja energija ir nauju impulsu“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Norėtųsi pakeisti tiek gyvenimo ritmą, tiek tempą, o po to būsiu atviras pasiūlymams.

Ką veiks po tokių įtemptų darbo metų, buvęs meras per daug neatviravo, pirmiausia bent mėnesį ar du norėtų tiesiog pailsėti.

„Norėtųsi pakeisti tiek gyvenimo ritmą, tiek tempą, o po to būsiu atviras pasiūlymams. Tai bus nauja situacija, nauji laukiantys iššūkiai, kuriems reikia kiek įmanoma pasiruošti, kalbu ir apie darbą naujoje taryboje“, – teigė ilgametis miesto vadovas.

Vicemerams reikia poilsio

Kadenciją baigęs meras turėjo du pavaduotojus, naujasis turės tris, tai patvirtinta paskutiniame senosios tarybos posėdyje.

Du naujieji vicemerai bus iš A. Vaitkaus komandos, vienas mero pavaduotojo postas suderėtas partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovui.

Iš buvusių vicemerų tik Arvydas Cesiulis pateko į naująją tarybą, jis, kaip ir V. Grubliauskas, rinkimuose dalyvavo su socialdemokratais.

„Žinoma, kažką veiksiu, ieškosiu kažkokio darbo, turiu dar sutartį su Klaipėdos universitetu. Bet pirmiausia norėčiau atsikvėpti. Dar turiu sumanymą permąstyti, kokius darbus galėjome padaryti per savo kadenciją, bet nepadarėme, bandysiu išsiaiškinti kodėl“, – teigė A. Cesiulis.

Antrasis buvęs mero pavaduotojas konservatorius Arūnas Barbšys į miesto tarybą nebuvo išrinktas.

„Kol kas planų ateičiai neturiu, norėčiau tik pailsėti, jokių darbo pasiūlymų dar nesulaukiau“, – ne itin noriai kadencijai baigiantis kalbėjo A. Barbšys.

Grįš į buvusias pareigas

Bene vienintelis iš visų Klaipėdos vadovų – savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis – žino, kad grįš į savo buvusią darbovietę „Klaipėdos keleiviniame transporte“, kuriai vadovavo prieš jį paskiriant administracijos direktoriumi.

Toks buvo sutarimas prieš pradedant jam dirbti savivaldybėje. Galimybė išlaikyti buvusią darbo vietą, laikinai skiriant asmenį į tam tikras pareigas savivaldybėje, yra numatyta įstatymo.

Kadenciją baigiantis meras įsakymą dėl G. Neniškio sugrąžinimo į „Klaipėdos keleivinį transportą“ pasirašė, o naujasis miesto vadovas A. Vaitkus tam, regis, neprieštaravo.

„Planuoju grįžti į seną darbovietę, ten darbų irgi nemažai. Tačiau šioje įstaigoje dirbti tikrai paprasčiau nei savivaldybės administracijoje. O išeinant norėjosi naujajai valdžiai perduoti viską tvarkingai, nes pradėtų ir nepabaigtų projektų yra labai daug. Norėtųsi, kad tas darbų tempas būtų išlaikytas. Tačiau natūralu – naujoji valdžia turbūt peržiūrės projektus, išdėlios prioritetus, patvirtins darbų programą ir priims sprendimus“, – dėstė iš administracijos direktoriaus posto besitraukiantis G. Neniškis.

Planuose – piloto licencija

Kadenciją baigia ir G. Neniškio pavaduotoja Asta Dirgėlienė, kuri šiuose savivaldybės tarybos rinkimuose dalyvavo su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, tačiau ši politinė jėga mandatų nelaimėjo, taigi politikė netapo naujosios tarybos nare.

„Kažkaip tokio rinkimų rezultato ir tikėjausi, nesu partijos narė, nesu politikė, tik buvau įtraukta į tą sąrašą, kad išbandyčiau, kaip man seksis. Malonu buvo tai, kad po reitingavimo pakilau viena pozicija aukščiau“, – neslėpė A. Dirgėlienė.

Iki darbo savivaldybės administracijoje A. Dirgėlienė vadovavo baseinui „Gintaro sporto centras“.

Per tuos ketverius metus ši įstaiga taip ir neišsirinko naujo vadovo, nors buvo skelbti mažiausiai penki konkursai. Pati A. Dirgėlienė į buvusias pareigas grįžti esą negali, nes, kaip pati teigė, reikalingas „atšalimo periodas“, kuris, pagal teisės aktus, trunka metus.

Moteris tvirtino, kad kurį laiką negali dirbti buvusio pavaldumo įstaigose.

„Kol kas mano ateities planai migloti. Pirmiausia reikėtų poilsio, nes per tuos metus įtampos buvo tikrai daug, juk kadencija prasidėjo pandemija, reikėjo rūpintis, kur apgyvendinti iš užsienio grįžtančius žmones, spręsti jų saviizoliacijos klausimus. Paskui turėjome ir migrantų nuo Baltarusijos pasienio, kuriais reikėjo pasirūpinti, dar vėliau užgriuvo geopolitinių įvykių lemtos problemos – karo pabėgėliai iš Ukrainos, kuriems taip pat reikėjo padėti“, – vardijo A. Dirgėlienė.

Ji teigė, kad norėtų galiausiai įgyti piloto licenciją, užsiimti akademiniu darbu, kurį dėl rūpesčių savivaldybėje buvo apleidusi.

Turi darbo pasiūlymų

Dar vienas administracijos direktoriaus pavaduotojas, kurio kadencija irgi baigėsi, – konservatorius Andrius Dobranskis.

Jis, skirtingai nei jo kolegė A. Dirgėlienė, pateko į naująją tarybą ir dirbs opozicijoje, nes taip nusprendė konservatoriai dar prieš valdančiosios koalicijos pasirašymą praeitą penktadienį.

„Ką veiksiu? Per tą ketverių metų kadenciją iššūkių buvo nemažai. Reikėtų poilsio ir protui, ir kūnui, norėčiau atitrūkti nuo kasdienybės, o po atostogų galvosiu, ką veikti, minčių yra įvairių. Yra ir įvairių darbo pasiūlymų iš privataus sektoriaus“, – tikino A. Dobranskis.

Rinks vicemerus ir direktorių

Šiandien Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje bus inauguruotas išrinktas meras A. Vaitkus, prisieks ir 31 naujosios tarybos narys.

Inauguracija: šiandien pirmajame naujos kadencijos uostamiesčio tarybos posėdyje bus inauguruotas klaipėdiečių išrinktas meras A. Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos taryboje daugiausia – aštuonis mandatus – iškovojo A. Vaitkaus vadovaujamas politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“, septynis mandatus gavo partija „Laisvė ir teisingumas“, po tris – „valstiečiai“ ir socialdemokratai.

Likus mažiau nei savaitei iki naujos kadencijos tarybos pirmojo posėdžio, Klaipėdoje tarp keturių politinių jėgų pasirašyta valdančiosios koalicijos sutartis.

Valdančiąją daugumą sudaro komitetas „Ištikimi Klaipėdai“, partija „Laisvė ir teisingumas“, „valstiečiai“ ir socialdemokratai.

Tris mandatus laimėjęs Liberalų sąjūdis bei septynis mandatus turintys konservatoriai nusprendė likti opozicijoje.

A. Vaitkus kelis kartus pabrėžė, jog į valdančiąją koaliciją kvietęs visas politines jėgas, tačiau esą ne visi priėmė kvietimą.

Šiandien per posėdį turėtų paaiškėti, kas taps Klaipėdos vicemerais, savivaldybės administracijos direktoriumi bei jo pavaduotojais.

GALERIJA

  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
  • Klaipėdos vadovai baigė misiją: ką veiks po šio kadencijos maratono?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Anonimui

Niekam neįdomu tavo vėmimo problemos. Tiesiog - taip reikšti savo mintis nekultūringa ir blogas pavyzdys jaunimui.

Anonimas

vemti vercia paziurejus i nuotrauka !

keidanskas

O ta Dirgėlienė dar ir antraeiles pionierių vadovės pareigas turėjo,kad dar ,,galstuką''ryši?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS