Klaipėdos vadovai ir politikai svarstė civilinės saugos klausimus | kl.lt

KLAIPĖDOS VADOVAI IR POLITIKAI SVARSTĖ CIVILINĖS SAUGOS KLAUSIMUS

Klaipėdos vadovai ir politikai keliuose susirinkimuose svarstė civilinės saugos klausimus. Darbas galbūt būtų buvęs spartesnis, jei kalbėtojai norėtų ne tik auditorijos, bet ir rasti sprendimo būdus.

Užvertė klausimais

Antradienį ryte vyko miesto savivaldybės administracijos Ekstremalių situacijų komisijos posėdis. Jame dalyvavo meras Vytautas Grubliauskas, abu vicemerai Arūnas Barbšys ir Arvydas Cesiulis bei savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Norėta svarstyti aktualiausius klaipėdiečių saugumo karo atveju klausimus.

"Atvirai pasakysiu, tai buvo tobulas konstruktyvios destrukcijos pavyzdys. Buvo sukviesta visa Ekstremalių situacijų komisija, bet iš tiesų įvyko klausimų ir atsakymų rytmetys, – apie gausybę Seimo narės klaipėdietės Ligitos Girskienės klausimų kalbėjo V.Grubliauskas. – Suprantu, kad tai daroma iš didelio noro ir karšto entuziazmo visur dalyvauti ir viską žinoti bei inicijuoti. Dabar per daug sudėtingas laikas, ir visi turime per daug darbų, kad leistume laiką nebūtiniems susirinkimams. Jei šis susirinkimas nebūtų įvykęs, nežinau, ar kas būtų atsitikę. Labai gerai, kad Seimo narė, naujoji šaulė, domisi ir nori dalyvauti visuose procesuose. Tai sveikintinas ir pagirtinas dalykas, bet kai pateikiamas 21 klausimas, tam reikia gal atskiro susitikimo."

Buvo sukviesta visa Ekstremalių situacijų komisija, bet iš tiesų įvyko klausimų ir atsakymų rytmetys.

Šio susirinkimo metu kalbėta ir apie uosto saugumą bei pasirengimą ekstremalioms situacijoms, informuota, kaip karo atvejui pasirengusi Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Viešosios tvarkos skyriaus valdininkai ir civilinės saugos specialistai pastaruoju metu lankosi mokyklose bei kitose įstaigose, turinčiose rūsius, kurie galėtų būti pritaikyti slėptuvėms. Tokioms patalpoms keliami specialūs reikalavimai.

Išvengė politikavimo

Iškart po Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio įvyko kitas nuotolinis susirinkimas, kuriame dalyvavo savivaldybės tarybos frakcijų pirmininkai bei frakcijoms nepriklausantys tarybos nariai ir savivaldybės administracijos atstovai.

Pokalbio temos buvo panašios ir taip pat susijusios su karu ir ukrainiečių, prisiglaudusių Klaipėdoje, problemomis. Tačiau jo tonas buvo visiškai kitoks.

Išsakyti siūlymai ir pastabos, kad politikai nesijaustų ko nors nežinantys ar nedalyvaujantys procesuose. Kalbėta apie ukrainiečių integravimą: švietimą, įdarbinimą, apgyvendinimą.

Sutarta bent kartą per savaitę, antradieniais, pabendrauti ir, atsižvelgiant į padėties pokyčius, reaguoti į siūlymus.

V.Grubliauskas džiaugėsi, kad susirinkimas buvo racionalus, jame išvengta bereikalingo politikavimo, jis labiau priminė darbinį pokalbį.

Pradės veikti sistema

"Jau porą savaičių kalbame, kad mes neturime bendros informavimo sistemos. Meras ir aš pats sulaukiame skambučių bet kuriuo paros metu, žmonės klausia daugybės dalykų", – tikino vicemeras A.Cesiulis.

Panašu, kad turėtų pradėti veikti bendra informacinė sistema.

Atsakymus į daugybę besikartojančių klausimų žmonės galės gauti paskambinę vienu telefono numeriu.

Sistema turėtų veikti panašiai, kaip skambinant į bet kurią valdišką įstaigą, kai prašoma pasirinkti iš meniu rūpimą klausimą.

Numatoma iki devynių konsultavimo sričių, pradedant migracija, parama ir policija. Ko gero, informacija bus suteikiama ne viena kalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tau jau tureji buti senai isprestas kkausimas del sleptuvii it panasiu civiliniu saugos klausimu.

Ale matai, kaip sava skūra rūpi

Tik stebėkit dabar kur kas kokį maišą su grynaisiais tempia ar nors kokios vertės daiktelius kilnoja nuo savo lentynos garaže iki pirtelės tame pačiame 6 ar 10 arų sklypelyje... judesių gi kiek daug, vėjas kyla, bobos klykia, chacholkos spiegia, jo, tikrai informavimo tvarka ir sistema būtina, nes miestas nugrius nuo panikuojančiųjų ūbavimo.

Klpd.

Ką čia svarstyt. Jeigu karas tai žmonės slėpsis sumyštuos katinų ir nesaugiuos namų rūsiuose.Kitų alternatyvų nėra.Na o dėl kitų alia saugumo priemonių tai irgi viskas aišku - įsisavinsime pinigus ,,minkštiems" abejotinos naudos projektams. Sistemoms, informavimui ir kitoms pūgoms:D).P.S.O kad Girskienė ,,kalasi" su Kongu irgi žinom dėl ko:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS