Konkursas dėl I. Kanto viešosios bibliotekos direktoriaus pozicijos dar nesibaigė | kl.lt

KONKURSAS DĖL I. KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS DIREKTORIAUS POZICIJOS DAR NESIBAIGĖ

Pretendentų dokumentų priėmimo laikotarpis dėl Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktoriaus pozicijos jau baigėsi. Posėdis, kuriame bus svarstomos kandidatūros, įvyks spalio pirmoje pusėje, tad iki tol bibliotekai vadovaus ilgametė šios įstaigos vadovė Bronislava Lauciuvienė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Ingos Gelžinytės-Litinskienės, formalios procedūros dėl atrankos dar nepasibaigė.

„Konkurso į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas organizavimo procedūros nėra baigtos, atrankos posėdžio data numatoma spalio pirmoje pusėje. Išsamesnę informaciją galėsime pateikti pasibaigus procedūroms“, – trumpai informavo I. Gelžinytė-Litinskienė.

Naujasis bibliotekos direktorius privalės turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, išmanyti Lietuvos Konstituciją ir Darbo kodeksą, mokėti bent vieną iš trijų Europos Sąjungos darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių) ir atitikti kitus teikiamus reikalavimus.

Darbo sutartis – terminuota, naujasis direktorius bus paskirtas penkerių metų kadencijai.

B. Lauciuvienė minėtoje bibliotekoje dirba nuo 1984 m.

2004 m. ji buvo apdovanota Kultūros ministerijos premija už bibliografijos ir knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą.

2021 m. buvo apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

B. Lauciuvienė taip pat yra Lietuvos bibliotekininkų draugijos narė, aktyvi kultūrinės veiklos, inovatyvių sprendimų, skatinančių šalies viešųjų bibliotekų pažangą, puoselėtoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

40 metų poste?

ji turbūt tikrai komuniste nebuvo ir Klaipėdos komunistų partijos sekretoriaus neklausė, jį niekino ir tuometiniam režimui kenkė...Tyliai pati sau..:D)

taigi ji

viena iš buvusių komuniaginių, pavirtusių stebuklingai į patriotus, miesto veikėjų žmonų...Numirė ar ,,išsiniveliavo" iš stiprios dimensijos :D) diedas, ''globėjai' ir von iš šiltos vietos boba - toki-gi pas mus ,,zakonai" O jei rimtai tai laikas paskirt į tokios svarbios bibliotekos (pavadinta Kanto vardu!) vadovo postą jauną, perspektyvų ir motyvuotą žmogų. Pensininkams reikia ant suoliuko sėdėt ir į savo saulėlydį žiūrėt, jaunimui replikas mėtyt ir iš valdžios skaidrumo reikalaut :D:D

Juokas pro ašaras

Siaubas! 40 metų sėdi tas pats žmogus ir tikėtis skaidrumo ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS