Koronaviruso protrūkis ir Klaipėdos vaikų darželyje „Sakalėlis“ | kl.lt

KORONAVIRUSO PROTRŪKIS IR KLAIPĖDOS VAIKŲ DARŽELYJE „SAKALĖLIS“

Penktadienį pranešta, kad Klaipėdos lopšelio-darželio „Sakalėlis“ dviejų grupių ugdytiniai ir su jais dirbusios darbuotojos privalo izoliuotis dešimčiai dienų, nes paaiškėjo, jog visi jie turėjo kontaktą su vaikais, kuriems nustatytas COVID-19.

Penktadienį darželio interneto svetainėje paviešinta informacija, kad „Bitučių“ ir „Nykštukų“ grupių ugdytiniai ir darbuotojai (apie 40 žmonių), turėję sąlyti su COVID-19 liga sergančiais vaikais privalo izoliuotis iki spalio 25 d. (imtinai).

Skandalinga situacija paaiškėjo, kai virusu apsikrėtęs tėvas į darželį atvedė du savo vaikus pirmadienį, spalio 12 d.

Su kitomis darželio grupėmis ir darbuotojais esą jokio kontakto nebuvo, todėl kitos grupės ir darbuotojai dirbs įprastine tvarka.

Tiesa, apie teigiamą COVID-19 testą šių vaikų tėvas sužinojo to paties pirmadienio rytą kiek vėliau ir, pasak darželio vadovės Loretos Bagočienės, iškart iš darželio atsiėmė savo vaikus.

Tikinama, kad darželio jie šią savaitę nelankė.

Užsikrėtusio vyro vaikai koronaviruso simptomų nejautė, bet vis tiek buvo tiriami ir tik šį penktadienį paaiškėjo, kad jų testų rezultatai teigiami, tad yra tikimybė, kad nuo jų užsikrėsti galėjo ir kiti tų dviejų grupių vaikai bei su jais dirbusios keturios darbuotojos, iš viso 37 asmenys, su kuriais jie kontaktavo.

Tad visi „Bitučių“ ir „Nykštukų“ grupių ugdytiniai bei darbuotojai privalo izoliuotis 10 dienų. Darželio vadovybės teigimu, grupių patalpos bus dezinfekuojamos nustatyta tvarka.

Su kitomis darželio grupėmis ir darbuotojais esą jokio kontakto nebuvo, todėl kitos grupės ir darbuotojai dirbs įprastine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Mama

Šaunuolė, Lina auklėtoja!

Linai auklėtojai

gestapo dirbate ar vaikų darželyje?

Lina auklėtoja

Gerai,kad praneša.Veda ramia sąžine ir niekas nė kriu kriu.Kada visi giminės nustos šliaužioti po darželį? Gal galima vienodas sąlygas visoms įstaigoms dėl tėvų ir giminės įėjimo į įstaigą taisykles patvirtinti. Adaptacija baigėsi,o giminės neišeina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS