Koronaviruso tyrimai Klaipėdoje: patikrai užsiregistravo jau 89 kultūros darbuotojai | kl.lt

KORONAVIRUSO TYRIMAI KLAIPĖDOJE: PATIKRAI UŽSIREGISTRAVO JAU 89 KULTŪROS DARBUOTOJAI

Per pirmąjį naujųjų mokslo metų mėnesį Klaipėdoje dėl COVID-19 patikrinta didžioji dalis švietimo darbuotojų. Šiuo metu greitaisiais serologiniais testais rengiamasi tikrinti ne tik kultūros srityje dirbančius žmones, bet ir rinkimų komisijų narius, nes jau pirmadienį prasidės išankstinis balsavimas.

Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė teigė, kad yra sveikatos apsaugos ministro įsakymas, kokia konkreti grupė ir kada turi būti testuojama dėl COVID-19.

Rugsėjo mėnesį šiam tyrimui Klaipėdoje užsiregistravo 946 švietimo įstaigų darbuotojai, buvo ištirta 890.

Anot L. Venckienės, sąrašus teikia, kaip kas supranta. Vieni – visų darbuotojų, kiti – tik tų, kurie pageidauja tikrintis, todėl esą skaičiai ir nesutampa.

Šiuo metu dėl COVID-19 ruošiamasi tikrinti rinkimų komisijos narius, nes jau pirmadienį prasidės išankstinis balsavimas.

"Mes ieškome kraujyje imunoglobulino. Imunoglobulinas G rodo, kad žmogus yra persirgęs liga ir yra susiformavę antikūnai, bet jie gali būti susiformavę ir dėl kitos ligos, nebūtinai dėl COVID-19. Tokių atvejų, patikrinę mokytojus, fiksavome septynis. Trijų patikrintų žmonių kraujyje radome imunoglobulino M, kuris rodo arba stipriai vešančią, arba jau besibaigiančią ligą. Tokių atvejų buvo trys. Tuos žmones siuntėme į mobilųjį punktą papildomam tyrimui iš nosiaryklės. Visų jų atsakymai buvo neigiami", – patikslino L. Venckienė.

Šiuo metu dėl COVID-19 ruošiamasi tikrinti rinkimų komisijos narius, nes jau pirmadienį prasidės išankstinis balsavimas.

Nuo kitos savaitės bus tikrinami ir kultūros įstaigų darbuotojai. Jų šiai patikrai užregistruota 89.

Kultūros įstaigos, kurių darbuotojai teikia paslaugas visuomenei, kviečiamos kreiptis į Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurą ir pateikti pasitikrinti norinčių darbuotojų sąrašus, o testavimas bus atliekamas nuo sąrašų gavimo dienos iki spalio 9-osios.

Darbuotojai bus tiriami greitaisiais serologiniais testais, kurie parodo, ar asmuo buvo užsikrėtęs COVID-19 anksčiau arba serga šiuo metu.

Medikams nustačius galbūt esamą užsikrėtimą COVID-19, asmuo bus kviečiamas papildomam tyrimui iš nosiaryklės.

"Raginu kultūros darbuotojus aktyviai naudotis šia suteikiama galimybe pasitikrinti. Tik saugodami vieni kitus ir kuo anksčiau bei aktyviau identifikuodami susirgimo atvejus galime išvengti didesnių problemų ateityje", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Feee...

Nežinau, kam reikalingas testas, jei žmogus jaučiasi puikiai, be jokių ligos požymių? Kad su savo tyrimais užkrėstų ar svetimą tyrimą "prikabintų"?

koks skirtumas

eikit sikti beprociai jurininkams testas 79 eur kai sveicarjos sostinej 15 bukit pasmerkti

jo

Gyveno žmonės laimingi....Padare testą, - sako corona. P. o. x - toliau gyvena laimingi. Kada baigsis tas marazmas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS