Kova dėl darželio nesibaigė | kl.lt

KOVA DĖL DARŽELIO NESIBAIGĖ

Paviešinus žinią, kad Juodkrantės vaikų darželyje "Vyturėlis" planuojama įrengti sūkurinę vonią, pirtį bei poilsio kambarius, o darželinukus pasiūlyta vežioti į Nidos ikimokyklinio ugdymo įstaigą, Neringos politikams neliko nieko kita, tik atsižvelgti į pasipiktinusių gyventojų interesus.

Bendruomenė ginasi viešumu

Dienraštis jau rašė apie abejotinus Neringos savivaldybės ketinimus "ūkiškiau" panaudoti Juodkrantės vaikų darželio patalpas ("Vaikų darželyje – pirtis", 2018 09 11, "Klaipėda").

Valdžios planuose – Juodkrantės darželio pastato modernizacija, po kurios čia atsirastų pirtis, sūkurinė vonia ir kitos poilsio patalpos.

Suprantama, vaikams ten vietos nebeliktų, o kelias dešimtis mažylių 30 kilometrų esą ekonomiškiau būtų pavežėti iki Nidoje esančios ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Ši žinia išjudino Juodkrantės bendruomenę, žmonės sukilo, politikams pateikė pretenziją, kurią pasirašė pusantro šimto gyventojų.

Juodkrantiškiai tikino, kad projekto vizija neatitinka Juodkrantės gyventojų interesų, o planinė pastato struktūra labiau panaši į SPA centro su viešbučiu viziją, bet ne į vaikų darželio.

Viešumas pasiteisino, gyventojai pasiekė pirmąją pergalę. Valdžia pažadėjo atsižvelgti į jų pageidavimus.

Paisys žmonių interesų?

Šią savaitę bendrame politikų ir Juodkrantės bendruomenės susitikime vėl kalbėta apie darželio ateitį.

Susitikime savo pastebėjimus bei nuomones dėl pastato naudojimo bei pirminių projektinių pasiūlymų išreiškė Juodkrantės gyventojai.

"Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio nuomone, juodkrantiškių pateiktos pastabos svarios, į jas bus tikrai atsižvelgta. Tiek tarybai, tiek bendruomenei pristatyti tik įvairias galimybes nagrinėjantys siūlymai. Jei jie gyventojams netiks, jų bus atsisakyta", – taip tvirtinama savivaldybės tinklalapyje.

Dar rugsėjo pradžioje Neringos savivaldybės mero potvarkiu sudaryta darbo grupė dėl šio pastato rekonstravimo arba einamojo remonto bei galimų veiklų vykdymo.

Teigiama, kad ši darbo grupė iki rugsėjo 21-osios turės pateikti rekomendacijas dėl mokslo paskirties pastato rekonstravimo arba einamojo remonto bei galimų veiklų vykdymo.

Pasiekta pirmoji pergalė

Valdžios atstovai pritarė, kad Juodkrantės gyventojų raštu pateiktos pastabos, "dėl su logika prasilenkiančių erdvės išdėstymo sprendimų, buvo teisingos".

"Faktas tas, kad savivaldybė nusipirko paslaugą, kažkas parengė kažkokius planus, kurie visai neatitinka gyventojų lūkesčių ir poreikių. Žadėjo perplanuoti, žiūrėsime, kaip viskas atrodys. Džiugu, kad valdžia bent jau sukruto, gal jau nebebus viskas daroma už akių", – kalbėjo asociacijos "Juodkrantės bendruomenė" vadovė Sandra Berletaitė.

Žmonėms buvo pažadėta, kad, rengiant naują projekto pasiūlymą dėl darželio vidaus patalpų išdėstymo bei paskirties, bus tariamasi su vietos gyventojais ir jie bus informuojami apie darbo eigą bei priimamus sprendimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žmogus iš ateities

Ateitis... aiški. Planuojama, po kelerių metu privatizuoti. Vaikų skaičius mažėja, o kur dės po to... Kažkas visą įrengtą bazę nupirks komerciniams tikslams. Taip gi tvarkomi tokie reikalai.

Algis

Galetu neisrinkti kitai kadencijai tokiu “politiku”. Seimo nariu skaiciu reikia palikti koks jis dabar nes po to jie isvis susireiksmins.

Antanas

Išdavė karta išduos ir antra .Bendruomenė turėtų pašalinti toki mera ir visajo komanda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS