Kovo pradžia pajūryje – su sniegu | kl.lt

KOVO PRADŽIA PAJŪRYJE – SU SNIEGU

Sinoptikų teigimu, kovo pradžia bus gana žiemiška. Nemaža tikimybė, kad šią savaitę sulauksime net ir pūgos. Vis dar laikysis neigiama oro temperatūra, o savaitgalį prognozuojama viena šalčiausių naktų.

Savaitgalį bus vėsūs ir šalti orai. Šeštadienį šiaurės vakarų vėjo gūsiai pakils iki 18–23 m/s. Žymesni krituliai nenumatomi. Nors dieną gali iškristi viena kita snaigė, pūgos sinoptikai neprognozuoja. Temperatūra laikysis nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos. Vakarop atvės.

Sekmadienį oro temperatūra bus panaši kaip ir šeštadienį. Tiek naktį, tiek dieną numatomi nedideli krituliai, gali pasnigti. Šiaurės vakarų vėjas bus gana žvarbus, jo gūsiai sieks iki 20 m/s.

Pirmadienio naktį vėjas pūs silpniau – 5–10 m/s, o dieną – 7–12 m/s. Naktį bus nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio, o dieną laikysis apie nulį. Taip pat tikėtina, kad silpnai pasnigs.

Antradienio naktį termometrai rodys 4–6 laipsnius šalčio, o dieną ir vėl laikysis apie 0 laipsnių. Tiek naktį, tiek dieną numatomi nedideli krituliai. Pietryčių vėjas dieną sieks apie 15–17 m/s.

Trečiadienį vėjo gūsiai vėl sustiprės – šiaurės vakarų vėjas pakils iki 15–20 m/s. Sulauksime sniego, galbūt kils ir pūga, tai, anot sinoptikų, priklausys nuo to, kiek per ankstesnes dienas iškris sniego.

Ketvirtadienį vėjo kryptis ir gūsiai nesikeis. Tiek naktį, tiek dieną sulauksime kritulių, didelė tikimybė, kad pasnigs ir pustys. Naktis bus šalta – temperatūra laikysis apie 3–5 laipsnius šalčio, dieną – apie 0 laipsnių, bet dėl stiprių vėjo gūsių jutiminė temperatūra atrodys žemesnė.

Penktadienis irgi bus šaltas. Numatoma, kad ši naktis bus viena šalčiausių, palyginus su vasario mėnesiu – temperatūra laikysis apie 6–8 laipsnius šalčio, dieną ir vėl rodys apie 0 laipsnių. Krituliai nedideli, bus ir sniego, nuklosiančio kelius. Vėjo gūsiai susilpnės – pietryčių vėjas sieks 9–14 m/s.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS