Kultūrininkams uostamiestyje – nemokamas testavimas dėl COVID-19 | kl.lt

KULTŪRININKAMS UOSTAMIESTYJE – NEMOKAMAS TESTAVIMAS DĖL COVID-19

Kiek plačiau lankytojams atvėrus muziejų, bibliotekų ir archyvų skaityklų duris, kultūros, taip pat ir profesionalių scenos menų kolektyvų darbuotojams yra sudarytos sąlygos reguliariai testuotis dėl COVID-19 nauju neskausmingu metodu. Testavimas jiems bus apmokamas valstybės lėšomis.

Muziejų, kitų ekspozicijų erdvių, bibliotekų bei valstybės archyvų skaityklų ir valstybės kultūrinių rezervatų direkcijų darbuotojai, taip pat profesionalių scenos menų kolektyvų (chorų, teatrų trupių, orkestrų ir kt.) darbuotojai gali valstybės lėšomis reguliariai testuotis dėl COVID-19 nauju neskausmingu metodu.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, mobiliuose punktuose profilaktiniai tyrimai dėl COVID-19 nustatymo greitaisiais antigeno testais jau gali būti atliekami naujai verifikuotu metodu – imant ėminius iš priekinės nosies landos.

Ši procedūra esą yra daug paprastesnė, nesukelia nemalonių pojūčių, o rezultatai gaunami vos per 30 minučių.

Teigiama, kad naująjį metodą įvertino ir patvirtino Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Reguliariai tikrinantis šis metodas padeda nustatyti koronaviruso infekciją ankstyvoje stadijoje ir taip suvaldyti tolesnį jos plitimą tarp žmonių.

Profilaktiniai tyrimai, nepriklausomai nuo tiriamos grupės, nėra tikslingi ir neatliekami asmenims, kurie yra persirgę koronavirusu ir nuo teigiamo PGR arba antigeno testo rezultato praėjo mažiau nei 180 dienų; turi koronaviruso serologinio antikūnų testo teigiamą rezultatą, jei praėjo mažiau nei 60 dienų; paskiepyti vakcina nuo koronaviruso pagal pilną skiepijimo schemą mažesniu nei 180 dienų laikotarpiu.

Tyrimai bus vykdomi savivaldybių mobiliuosiuose punktuose.

Registruotis greitajam antigeno testui galima skambinant į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808 ar elektroninės registracijos būdu www.1808.lt.

GALERIJA

  • Kultūrininkams uostamiestyje – nemokamas testavimas dėl COVID-19
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Diskriminacija

Leiskite į mobiliuosius punktus atvykti pėsčiomis, pasieksime žymiai geresnį COVID-19 pandemijos valdymo rezultatą visoje šalyje. Nediskriminuokite piliečių, neturinčių automobilių. Susidaro įspūdis, kad specialiai daromos kliūtys testuotis, o po to stebimasi, kad tiek mažai žmonių testuojasi. Keiskite ydingą tvarką.

Anonimas

O ką daryti tiems, kurie neturi nuosavo automobilio? Pėsčių ten nepriima, o "kultūrininkai" iš savo algų, juo labiau dabar, nelabai ir gali 3-4 kartus per mėnesį važinėti taxi. Ir ne, savivaldybė šiuo atveju, kaip seniau, savo transporto neskiria.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS