Kuncų gatvę atvėrė gyventojams | kl.lt

KUNCŲ GATVĘ ATVĖRĖ GYVENTOJAMS

Ne vienerius metus atitvarais apribotas eismas Kuncų gatve jau leidžiamas. Tiesa, gyventojams leidžiama važiuoti privačia teritorija tik sekmadieniais.

Budelkiemio gatvės gyventojus senokai piktina prekybos verslo savininkų sprendimas atitvarais uždaryti jungiamąją gatvę.

Kuncų gatve anksčiau žmonės pasiekdavo savo namus, nevažinėdami ratais, tačiau eismą jau kurį laiką riboja čia atsiradę atitvarai.

Aikštelė, esanti tarp Vingio ir Kuncų gatvių, priklauso Bandužių prekybos centrui.

Verslininkai buvo gavę leidimus iš savivaldybės įrengti atitvarus, nes jie savo sklype mato automobilių aikštelę, o ne tranzitinį kelią.

Leidimus apmokestinti stovėjimą prekybos centras taip pat gavęs senokai. Tačiau kilo klausimas, kodėl renkamas mokestis savaitgaliais?

Budelkiemio gatvės seniūnaitis Jonas Bartkevičius prašė demontuoti draudžiamuosius kelio ženklus.

„Sekmadieniais žmonės klaidinami. Pakabintos klaidinančios lentos. Žmonės papuola į gaudyklę, informacijos, kad žmonės turės susimokėti už važiavimą, nėra. Sudėtingiausias klausimas dėl atitvarų. Jau privatizuota viskas. Bet žmonės labai nepatenkinti“, – kiek seniau aiškino seniūnaitis.

Sutarėme, kad atitvarus laikys pakeltus sekmadieniais.

Savivaldybės atstovai mėgino ne kartą kalbėti su prekybos centro savininkais, tačiau susitarti nepavyko.

Vis tik dabartinė valdančioji dauguma rado svertų ir su verslininkais buvo pasiektas susitarimas.

„Buvo susitarta. Nenori niekas kariauti, bet svertų atsirado. Verslininkai supranta situaciją. Buvo sutarta, kad laisvai judėti bus galima sekmadieniais, nuo šeštos ryto iki 22 val.“, – patikino Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Algirdas Kamarauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savaitgaliais gyventojai, įsukę į šią aikštelę, patekdavo į savotišką gaudyklę. Išvažoje atitvaras pakildavo tik sumokėjus mokestį už stovėjimą, nors automobilio žmogus čia net ir nelaikė.

„Taip, žmonės ten papuldavo į gaudyklę. Sutarėme, kad atitvarus laikys pakeltus sekmadieniais. Kiek žinau, šis sekmadienis buvo pirmasis, kai jau turėjo veikti šis susitarimas. Mūsų buvo prašyta tik sudėti ženklus, draudžiančius sunkiasvorių transporto priemonių eismą“, – paaiškino A. Kamarauskas.

GALERIJA

  • Kuncų gatvę atvėrė gyventojams
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

gyventojas

Ar cia susitarimas, ar cia galima girtis.

sugrudo

i viena vieta tiek centru,kiek masinu tersia ora,gal cia pastatys kokia stotele matuoti kietasias daleles.ka issirinkote ta ir turite nereikia dabar dejuoti ,galite ir kioskuose silkiu nusipirkti desros slapios.

> R

Būtent sekmadienį žmonės patekdavo į spąstus ! Dabar jų neliko :) ____Sekmadieniais žmonės klaidinami. Pakabintos klaidinančios lentos. Žmonės papuola į gaudyklę, informacijos, kad žmonės turės susimokėti už važiavimą, nėra. Sudėtingiausias klausimas dėl atitvarų. Jau privatizuota viskas. Bet žmonės labai nepatenkinti“, – kiek seniau aiškino seniūnaitis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS