Kur iš Tremtinių skvero dingo statybininkai? | kl.lt

KUR IŠ TREMTINIŲ SKVERO DINGO STATYBININKAI?

Praeiviai stebisi žvelgdami į išraustą ir ilgai paliktą erdvę miesto centre. Tremtinių skvero rekonstrukciją stabdo dar vasarą užsakytos ir niekaip iš Kinijos į Lietuvą neatkeliaujančios granito plokštės. Dėl to savivaldybės rangovas iki šiol negali tęsti darbų.

S. Daukanto ir I. Kanto gatvių sankirtoje esančio skvero atnaujinimui – rimtos kliūtys.

Iki šiol nesulaukta kiniškų plokščių, dėl kurių ir stojo darbai. Juos atliekančios bendrovės „Kavesta“ generalinis direktorius Dionizas Liatukas tikisi gauti užsakymą kitą mėnesį.

„Pasirodo, dar atostogos buvo kinams. Tai laukiame“, – informavo pašnekovas.

Skveras svarbus tuo, kad jame stovi paminklas „Kančia“, skirtas Klaipėdos politiniams kaliniams ir tremtiniams atminti. Tai – faktiškai vienintelė vieta Klaipėdoje, kur kasmet atiduodama pagarba politiniams kaliniams ir tremtiniams.

Pasak D. Liatuko, projektas labai sudėtingas, šalia paminklo skvere atsiras ne paprastos akmens, bet granito ir skirtingų matmenų plokštės, kiekvienoje jų – užrašai, bus išbraižytas žemėlapis su nurodytomis trėmimo vietomis, kurias žymės lemputės. Taigi, čia reikalingas didelis kruopštumas.

Darbai užsitęsė dar ir dėl to, kad visa tai reikėjo suderinti su architektu ir projekto vadovu.

Esą viskas, ką reikėjo padaryti iki plokščių, yra paruošta: smėlis, skalda supilti, išvedžiotos komunikacijos, laidai, tik granito nėra. Tremtinių pagerbimui skirto skvero atnaujinimas turėjo trukti apie keturis mėnesius, tačiau rangovas su Klaipėdos savivaldybe birželį pasirašė papildomą susitarimą. Jame numatyta, jog darbus rangovas gali sustabdyti iki tol, kol sulauks granito plokščių.

Jei orai leis, darbai bus atnaujinami iškart sulaukus užsakymo. Tačiau užbaigti rekonstrukcijos šiemet veikiausiai nepavyks.

Projekto vertė – beveik 400 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

brainwashed

liberalai-cinikai užmakaronino rinkėjus pradėdami visur viską daryti: sendvario žiedas, tremtinių skveras, trinyčių parkas ir t.t. pietinio rajono kiemų rekonstrukcijai skirti pinigai taip pat išgaravo nežinoma kryptimi. bet rinkimai baigėsi ir uostykite klyną. pabaigs kiti. po kokių 3 - 5 metų. reikia susitvarkyti savo reikalus per šią kadenciją, nes kitos nebus. tegyvuoja džEEzaZZZ sportiškame darnaus judumo mieste.

Aukcionas

Pigus kinietiškas granitas už brangiai... Spėkit kas čia bus pirkėjai?

Kaunietis

Kodėl reikejo iš Kinijos tu plokščių, Lietuvoje visko yra o kainą taip pat galima derinti.Perkant didelį kiekį, kaina būna mažesnė.Matomai norėta iš toliau pirkti ,kad būtų galima pasipelnyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS