Kurortų kavinės laukia viešbučių atvėrimo ir savaitgalio | kl.lt

KURORTŲ KAVINĖS LAUKIA VIEŠBUČIŲ ATVĖRIMO IR SAVAITGALIO

Nuo pirmadienio leidus vėl veikti lauko kavinėms, Lietuvos kurortuose jos neskuba atsidaryti – kai kurios laukia ilgojo savaitgalio, kitos – kol pradės veikti viešbučiai. Vis dėlto pavienės kavinės jau veikia.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sako, kad kavinės Palangoje nepuolė atsidarinėti – kai kurios karantiną išnaudoja remontui ir pertvarkai, dalis laukia šiltesnių orų, didesnio žmonių srauto bei viešbučių atsidarymo.

„Labai palaipsniui atsidarinės. Mūsų žiniomis, sanatorija ir viešbutis „Gradiali“ rytoj vieną terasą atidarys, ketvirtadienį kitą. Dalis kavinių penktadieniui ruošiasi, savaitgaliui, bet yra ir grupė, kuri planuoja laukti ir atsidaryti kartu su viešbučiais, nes didelis žmonių srautas būna būtent iš viešbučių. (...) Yra labai nedidelė dalis, kuri jau atsidarė“, – BNS sakė I. Valaitienė.

„Be to, nors orai ir saulė jau palepina, bet nėra taip, kad būtų malonu sėdėt ir vakarieniaut ar pietauti. Jei tik dėl kavos išsinešimui atsidaryti ir laikyti darbuotojus bei nebegauti subsidijų už prastovas, tai žmonės irgi vertina visas priemones, kas naudingiau“, – pridūrė ji.

Tuo metu Birštone ir Druskininkuose atsidarė tik pavienės kavinės. Lietuvos kurortų asociacijos vadovė Kristina Citvarienė sako, kad šiuose miestuose jos labai priklausomos nuo apgyvendinimo įstaigų, kurios vis dar nedirba.

„Kavinės kaip ir ruošiasi atsidaryti, kai kurios ir atsidarė, bet problema, kad yra tik pavieniai turistai, todėl nelabai apsimoka atsidaryti. Tik vienetai dirba. (...) Kitos laukia dar galbūt viso karantino pabaigos, kad būtų didesni turistų srautai, tačiau visi nusiteikę optimistiškai ir laukia, gal dar ir orai pagerins situaciją“, – BNS sakė K. Citvarienė.

Anot jos, Nidoje ir visoje Neringoje situacija geresnė, ten nemaža dalis kavinių pamažu atsidaro, be to, ruošiasi veiklą pradėti ir gintaro dirbinių prekeiviai.

Pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovės Editos Lubickaitės, kavinės, iki šiol gaminusios maistą išsinešti, atsidaro ar ruošiasi veikti lauko terasose. Be to, pamažu atnaujina veiklą ir kavinės, dirbančios tik vasaros sezono metu.

„Visos neatsidarė, bet tos, kurios veikė ne sezono metu ir teikė maistą išsinešti, jos ir pritaiko galimybes dirbti lauke. Atsidarinėja ir šiaip lauko kavinės, kurios pradeda dirbti nuo balandžio pabaigos, gegužės pradžios. Ko gero, su praėjusiais metais lyginti būtų sunku, bet praėjus per miestelį matosi, kad įsikuria ir greit atsidarys“, – BNS sakė E. Lubickaitė.

Po šešių savaičių pertraukos nuo pirmadienio laikantis griežtų saugumo reikalavimų vėl gali dirbti lauko kavinės, grožio salonai, kultūros ir laisvalaikio įstaigos, taip pat galima sportuoti lauke, tikintiesiems duris atveria bažnyčios.

Lauko kavinėse prie staliuko gali sėdėti iki dviejų žmonių, tarp staliukų turi būti ne mažiau kaip dviejų metrų atstumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS