Kuršių mariose gaišta žuvys | kl.lt

KURŠIŲ MARIOSE GAIŠTA ŽUVYS

Kuršių mariose ties Neringa pakrantėse švinksta nugaišusios žuvys. Pasak aplinkosaugininkų, tai – įprastas reiškinys po neršto, kai staiga stipriai atšyla oras.

Kuršių mariose ties Neringa pakrantėse švinksta nugaišusios žuvys. Pasak aplinkosaugininkų, tai – įprastas reiškinys po neršto, kai staiga stipriai atšyla oras.

Pasivaikščiojimas Kuršių marių pakrantėje Neringoje atvykėliams malonumo neteikia, nes gaižiai dvokia žuvų gaišenos, plūduriuojančios išvirtusiais pilvais.

"Tai – įprastas reiškinys. Kasmet tokie dalykai pasitaiko. Pats buvau nuvažiavęs pasižiūrėti, kaip viskas atrodo. Vaizdas – ne itin malonus. Bet ką tik baigėsi nerštas, žuvys yra išsekusios. O praėjusią savaitę vyravo dideli karščiai, todėl jos ir gaišta", – aiškino Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Esą praėjusią savaitę vyravo rytų krypties vėjai, todėl bangos žuvų gaišenas ir priplakė vakarinėje Kuršių marių pakrantėje prie Neringos gyvenviečių.

Tarp kritusių žuvų – daug karšių, starkių, jų nerštas kaip tik pasibaigęs. Tarp gaišenų yra ir smulkesnių žuvelių. Esą negyvų žuvų iš marių niekas nerankios, jos turėtų suirti per keletą savaičių ir nemalonus kvapas išsisklaidys.

"Panaši situacija gali pasitaikyti ir vasaros pabaigoje, kai įsivyrauja karšti orai. Nes yra tam tikros rūšys žuvų, kurios neatlaiko kritinės vandens temperatūros, jei ji pakyla, ima dvėsti. Taigi, jei vanduo bus šiltas, ims daugintis melsvadumbliai, trūks deguonies. Todėl veikiausiai žuvų gaišenų dar bus", – prognozavo V.Marozas.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS