Kviečia prisijungti prie savanorių komandos: rūpinsis vienišais mažaisiais ligoniais | kl.lt

KVIEČIA PRISIJUNGTI PRIE SAVANORIŲ KOMANDOS: RŪPINSIS VIENIŠAIS MAŽAISIAIS LIGONIAIS

Šiuo metu Klaipėdoje prie savanorių komandos kviečiami prisijungti visi, kurie pasirengę savo laisvą laiką ir dėmesį skirti vienišiems mažiesiems ligoniams. Iniciatyvos sumanytojai tikina, kad prieš misiją savanoriai ne tik turės nemažai ko išmokti, bet ir bus labai kruopščiai atrenkami, prireiks net pažymos, kad asmuo nebuvo teistas.

Gerų emocijų poreikis

"Man nesvarbu, kiek jūs būsite su manimi, kada ateisite, ką kartu veiksime – man vis tiek tai yra geriau, nei būčiau vienas", – taip su iniciatyvos "Niekieno vaikai" savanoriais kalbėjo 8-metis Tadas.

Jis – vienas iš kelių šimtų vaikų, kuris savanorių dėka ligoninėje neliko vienišas.

Turėdami tikslą, kad nė vienas vaikas neliktų vienišas, savanoriai kasdien skuba į gydymo įstaigas ir čia leidžia laiką su skirtingo amžiaus, poreikių, sveikatos būklės mažaisiais ligoniais.

Nors kiekviena situacija būna individuali, visus vaikus vienija bendras dalykas – jie šalia neturi artimo žmogaus, kuris galėtų jais pasirūpinti.

Tokiais žmonėmis tampa savanoriai, kurie pripildo sergančių vaikų kasdienybę gerų emocijų.

Reikalavimai yra aukšti

Savanoriai vienišiems vaikams skiria taip reikalingą dėmesį, su jais bendrauja, užsiima įvairiomis veiklomis, leidžia jaustis reikalingiems ir mylimiems.

Kartu ir patys iš ligoninės palatos išeina gavę didžiausią atlygį.

Šiuo metu savanorių komandos pastiprinimas ieškomas Klaipėdoje, o informaciniai renginiai apie savanorystę prasidės jau šiandien.

Reikalavimai yra aukšti, nes vaikai, ypač vieniši, yra jautri grupė.

Viešosios įstaigos "Savanoriai vaikams" komunikacijos specialistė Dovilė Stoškutė teigė, kad šiuose informaciniuose renginiuose, į kuriuos žmonės kviečiami registruotis, ir papasakos, kokie yra reikalavimai savanoriams.

"Žmogus būtinai turi būti sulaukęs pilnametystės, jis turės įsipareigoti savanoriauti metus, turės pristatyti neteistumo pažymas. Reikalavimai yra aukšti, nes vaikai, ypač vieniši, yra jautri grupė. Mes savanorius prieš tai ruošiame, kad jie pas vaikus ir patys nueitų emociškai pasirengę", – paaiškino D. Stoškutė.

Atranka ir mokymai

Tie, kuriuos sudomino ši savanorystė, lapkričio 23, 29 ar gruodžio 1 d. nuotoliniu būdu gali dalyvauti informaciniuose renginiuose ir daugiau sužinoti apie iniciatyvą "Niekieno vaikai".

Šiuo metu jau registravosi keli šimtai žmonių, bus vykdoma jų atranka, sudaroma grupė, kuri dalyvaus mokymuose.

Tikėtina, kad naujoji grupė savanoriauti pradės kitais metais.

Ši iniciatyva vyksta jau ne pirmus metus. Klaipėdoje taip pat yra savanorių, lankančių vaikus ligoninėse, tik dabar ketinama papildyti jų komandą.

"Psichologai pabrėžia, kad kiekviena diena yra svarbi vaiko raidai, todėl net tokie trumpi susitikimai, pabuvimai, kad ir su nepažįstamais žmonėmis, yra reikalingi vienišam mažam vaikui. Šitą iniciatyvą labai gerai vertina ir medicinos personalas, nes tokia pagalba būtina vaiko emocinių poreikių atliepimui", – įsitikinusi D. Stoškutė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS