Laikraštį primins atminimo lenta | kl.lt

LAIKRAŠTĮ PRIMINS ATMINIMO LENTA

Klaipėdos miesto garbės piliečio Uwe Jurgsties iniciatyva uostamiestyje įamžintas seniausias Vokietijoje iki šiol leidžiamas Klaipėdos krašto laikraštis "Memeler Dampfboot". Šis leidinys prieš 75-erius metus buvo spausdinamas Klaipėdoje.

Ant Herkaus Manto gatvės 1-ojo namo atidengta atminimo lenta, kurioje įspausta emblema (užrašas su laivu, kaip ant titulinio laikraščio puslapio) ir nuoroda, kad čia buvo spausdinamas įmonės "Siebert" 1849 m. įkurtas laikraštis.

Šiais metais šis leidinys švęs savo 170-ąjį gimtadienį.

Atminimo lentą iš savo lėšų pakabino Klaipėdos krašto darbo grupė (Arbeitsgemeinschaft der Memellandkreise).

Šią iniciatyvą iškėlė uostamiesčio garbės pilietis U.Jurgsties.

Herkaus Manto g. 1 laikraščio "Memeler Dampfboot" (liet. "Klaipėdos garlaivis") leidykla veikė iki 1944 m.

"Memeler Dampfboot" skirta atminimo lenta pagaminta tokio pat formato kaip ir atminimo lentos, kuriomis įamžinta karalienė Luizė bei Friedrichas Wilhelmas Argelanderis.

GALERIJA

  • Įamžino: Ant Herkaus Manto g. 1 pastato sienos atidengta atminimo lenta, liudijanti, jog šiame pastate buvo spausdinamas vienas seniausių Klaipėdos krašto laikraščių „Memeler Dampfboot“.
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

lkauniete

.. kvailumui ribu nera … gerbkime savus,,,Baltams Baltijos juros krastas yra Brangus nuo Egles zalciu karalienes .laikuuuu ,,, kokie cia memelizmai????..Ju [vokieciu fashistu] nusikalstami zygiai ---perbraukia !!!! betkoki nora prisiminti tu nusikalteliu buvima musu pajuryje

Anonimas

Ar jau Lietuvoje lietuviai visus gerbtinus zmones ir veiklas iamzino ??? Kokioje valstybeje Lietuvos pilietis gali savo nuoziura atminimo lenta ikalti

Stukas

Reikia Vilniaus merijai pranesti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS