Laivas skenduolis vis dar plūduriuoja Dangės upėje | kl.lt

LAIVAS SKENDUOLIS VIS DAR PLŪDURIUOJA DANGĖS UPĖJE

Laivui "Ole Willassen" keliamos naujos sąlygos. Jau praėjo daugiau negu mėnuo nuo posėdžio, kuriame buvo nuspręsta – laivo skenduolio Dangės upėje nebeliks. Tačiau matyti, kad situacija kol kas nepasikeitė.

Uostamiesčio mero pavaduotojas Arūnas Barbšys šiomis dienomis turėtų susisiekti su bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" operatoriumi ir išsiaiškinti, kada laivas iš upės bus pašalintas.

Pasak miesto mero Vytauto Grubliausko, nuo pat susitarimo pradžios operatorius kartu su laivo savininku ir atstovais tarėsi dėl laivo likimo, tačiau realių veiksmų atliko nedaug.

Operatorius nurodė, kad vyksta derybos dėl vietos, į kurią laivas galėtų būti perkeltas.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad vieta nelabai tinkama ir reikia ieškoti naujos.

"Labai norėjosi tikėti operatoriaus pažadais. Atvirai pasakius, tas miesto vedžiojimas už nosies jau perpildė kantrybės taurę", – piktinosi meras.

Ne tik uostamiesčio gyventojai, bet ir meras pavargo laukti, kada pažadai bus išpildyti.

"Norėčiau nebelaukti nė valandos, bet negaliu atsakyti už juos", – sakė V.Grubliauskas.

Taip pat jau nuspręsta, kad jeigu duotas atsakymas netenkins, teks kreiptis į teisėsaugos institucijas.

"Pavedžiau dar kartą susisiekti su operatoriaus atstovais ir vadovais, kad išsakytų labai aiškiai poziciją ir kad būtų pateikta, kada tiksliai šis laivas bus pašalintas iš Dangės. Šiuo atveju nebesigilinant kur, nes, kaip suprantu, dėl naujos vietos jau yra tariamasi, nes ana ne visiškai reali. Kitas dalykas, iš karto gavus atsakymą, kuris netenkins mūsų, nedelsiant bus kreipiamasi į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo, ir tai bus padaryta tikrai be jokių išlygų, be jokių abejonių", – kalbėjo meras.

Kodėl laivo likimas nebuvo išspręstas pasibaigus dešimties dienų terminui? Galima manyti, kad tai laivo savininko atstovų ir operatoriaus kaltė.

Kadangi jie tarpusavyje bendradarbiauja, laivas skenduolis tampa jų bendra atsakomybe.

Meras tikisi, kad laivas galiausiai bus išplukdytas.

"Miesto pozicija yra kategoriška ir besąlygiška – jo kaip įmanoma greičiau turi čia nelikti ir norime žinoti datą, kada tai bus įgyvendinta", – tvirtino meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Atspėkit mįslę:

vidur prūdo bliūdas plūduriuoja...

Versija 2

Jei ateis talibai bus blogai kazkam uz juodus balkonus mieste

Čerlis

Tegu merija tvarko savo nupuvusius pastatus kur miesto vaizda gadina šbaskštunus miesto ribose,laivas tegul puoše musu uostely
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS