Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios? | kl.lt

LAUKO DŽIOVYKLOS PRIE DAUGIABUČIŲ NAMŲ – AKTUALIOS?

Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų uostamiesčio gyventojams – vis dar aktualios. Tačiau daugelyje kiemų jos pamažu naikinamos, kadangi prioritetas teikiamas mašinų vietų, vaikų žaidimų aikštelių, suoliukų, žaliųjų plotų įrengimui.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, jeigu iš daugiabučio namo kiemo tenka pašalinti džiovyklas, gyventojai prašo bent kelias jų palikti.

„Pastebėjau iš įgyvendinamų mūsų projektų – jeigu naikinamos džiovyklos, žmonės nori, kad bent keletą jų pastatytume atgal, kur galima. Jeigu plečiame parkavimo vietas ir jeigu naikiname kokias šešias, tai tikrai nori, kad porą paliktume. Yra toks pastebėjimas, kad žmonėms jos vis dar reikalingos“, – teigė I. Kubilienė.

Žmonėms jos vis dar reikalingos.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis, laikinai atliekantis skyriaus vedėjo funkcijas, sakė, kad konkrečių apklausų, ar klaipėdiečiams tokios džiovyklos iš tiesų aktualios, nebuvo daroma.

Šie įrenginiai yra sovietinis palikimas, kuris, esant būtinybei, likviduojamas.

„Galbūt senesni žmonės kažkur jų norėtų, bet pagal dabartinius reikalavimus, daugiabučiam namui yra priskirta teritorija, kurioje turėtų būti pagrindiniai dalykai – vaikų žaidimų aikštelė, parkavimo vietos, žalieji plotai, atliekų konteinerių vietos. Nesu susidūręs su klausimais dėl džiovyklų. Yra ir kitas dalykas – tam tikros švaros ir tvarkos taisyklės. Kilimų pasikabinus, kaip anksčiau, dulkinti negalima, nes tai teršia aplinką. Gyvenimas pasikeitė, dabar butai turi ne tik skalbyklas, bet ir džiovykles“, – tikino A. Gaižutis.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tad viešosiose erdvėse įrengiamos vaikų žaidimų aikštelės, suoliukai, sporto treniruokliai, bet ne džiovyklos. Esant būtinybei, džiovyklų dažymu ir priežiūra rūpinasi pačios bendruomenės.

„Turime tokią paslaugą dėl senesnių įrenginių – tiek džiovyklų, tiek vaikų žaidimų įrenginių. Kol tvarkingi, tol yra. Bet jeigu kelia grėsmę, yra sulūžę, tada mes juos likviduojame. Tas pats ir dėl džiovyklų, jeigu jos yra iškrypusios, sulūžusios, jų niekas netvarko, nebent pati namo bendruomenė nusprendžia ūkiškai pasitvarkyti. Pagal prašymus važiuoja specialistai, įvertina, ir jeigu jos iš tikrųjų kelia grėsmę, tada pašaliname“, – kalbėjo A. Gaižutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Dėl vaikų zaidimo aikšt.....

Kiek kartu teko būti Kanadoje pastebėjau,kad prie daugiabučių namų jokių vaikų žaidimu aikštelių niekur nėra.Zaidimo aikšteles yra parkuose.Kadangi parkai yra dideli tai išskirta pakankamai didele dalis šioms aikštelėms.Supynes,laipynės įvairove nemaža.Todel tėvai atsiveda vaikus.Mes su anūku irgi ėjome ar į viena ar kita parka.Smagu!!!

Morta

didesnes beprotybes nesugalvosi vaiku aikšteles po langais

Laikas tylai

Mažiukai vaikučiai, dienomis darželiuose, lopšeliuose, vakarais eina miegot. Dienomis metalinėse baisiuose karstyklėse "žaidimų aikštelėse" atlieka pasirodymus, kas daugiau žino nešvankybių, keksmų, mokyklinio amžiaus paugliai. Kas prigalvojo tokių pigių baisių aikštelių užpirkimą ir montavimą po daugiabučio langais? Paugliams nepasakysi nieko, nes pagal valdžios institucijas, pažeisi jų teises niokoti viską kas po ranka. Taip ir gyvename atsilikėlių šalyje, kur viskas daroma atbulom rankom....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS