Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo išvakarėse – šventė Laikrodžių muziejuje | kl.lt

LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO IŠVAKARĖSE – ŠVENTĖ LAIKRODŽIŲ MUZIEJUJE

Valstybės šventes reikia švęsti kitaip, į jas būtina įtraukti kuo daugiau žmonių ir ypač jaunimo. Tuo įsitikinęs visuomenininkas klaipėdietis Dionyzas Varkalis. Šįkart Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo išvakarėse jis kviečia miestiečius į įspūdingą šventę Laikrodžių muziejuje.

Klaipėdos sukilimo proga jaunimo eitynėmis su deglais organizavimu pagarsėjęs aktyvus klaipėdietis sumanė originalų ir Kovo 11-osios paminėjimą.

Kartu su Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos studentais ir dėstytojais bei Laikrodžių muziejaus darbuotojais kovo 10 d. muziejuje vyks du renginiai (12.30 ir 14 val.) "Laiko rodyklės – Laisvės keliu", skirti Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

"Ieškome alternatyvos šventimui. Kitaip paminėjome Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metines, kitaip norime paminėti ir Nepriklausomybės atkūrimą. Mūsų nuostata yra švęsti kitaip. Šįkart kviečiame visus ateiti į Laikrodžių muziejų, kuriame šventinę programą geranoriškai sutiko parengti S.Šimkaus konservatorijos studentai. Mūsų vienintelis prašymas buvo, kad būtų perskaitytas Nepriklausomybės Aktas", – teigė D.Varkalis.

D.Varkalio tikslas – į valstybinių švenčių paminėjimus įtraukti kuo daugiau jaunimo.

"Programą rengia jaunimas, ir tai labai džiugu. Žinau, kad programa bus puiki. Norime švęsti ne formaliai, ne valstybiškai, o kad patys piliečiai įsitrauktų. Mūsų pagrindinis tikslas atitraukti jaunuolius nuo mobiliųjų telefonų, kad jie bent kiek pagalvotų apie miesto ir valstybės praeitį ir istoriją", – kalbėjo D.Varkalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik kompromituoja

O prie ko čia ir vėl Varkalis? Jau juokinga.

Burzuazinis nacionalistas

Sventes reikia svesti atvirose aikstese, o ne uz tvoros.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS