Magistrų žiedai – trims iškiliems klaipėdiečiams | kl.lt

MAGISTRŲ ŽIEDAI – TRIMS IŠKILIEMS KLAIPĖDIEČIAMS

Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija paskelbė, kad šiemet kultūros magistro žiedai bus įteikti džiazo muzikantui Sauliui Šiaučiuliui bei dviem labai skirtingų žanrų aktoriams – Virginijai Kochanskytei ir Benui Šarkai. Į šį garbų vardą šiais metais pretendavo devyni kultūrai nusipelnę klaipėdiečiai.

Pasak Kultūros skyriaus vedėjos Eglės Deltuvaitės, šiemet buvo pateikta dešimt pretendentų į Klaipėdos kultūros magistrus.

Tai – kultūrininkas Kęstutis Meškys, dirigentas Tomas Ambrozaitis, džiazo pianistas Saulius Šiaučiulis, aktorė Virginija Kochanskytė, rašytojas Alfonsas Navickas, juvelyras Vidas Bizauskas, aktorius Benas Šarka, teatro vadovas Tomas Juočys, rašytoja Nijolė Kepenienė ir dailininkas Juozas Vosylius.

Tačiau Klaipėdos dramos teatro direktorius T.Juočys savo kandidatūrą atsiėmė, tad magistrai buvo renkami iš devynių kandidatų.

„Šiais metais suplanuoti trys žiedai ir, kadangi šiais metais pretendentų daug, tai visas galimybes išnaudosime“, – teigė E.Deltuvaitė.

Vakar vykusiame Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisijos posėdyje po slapto balsavimo paskelbti šių metų kultūros magistrai.

„Smagu, kad šiemet Klaipėda turi tris kultūros magistrus, tai – S.Šiaučiulis, V.Kochanskytė ir B.Šarka. Tai labai skirtingų žanrų kūrėjai, menininkai, atlikėjai, manau, kad jie tikrai papuoš Klaipėdos kultūros magistrų ložę. Tai tikrai labai graži dovana visai kultūros bendruomenei miesto gimtadienio proga“, – kalbėjo šios komisijos pirmininkas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos kultūros magistro vardas yra suteikiamas už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai.

Išrinkti pretendentai bus apdovanojami auksiniu žiedu, pagamintu pagal uostamiesčio piliavietėje rasto renesansinio papuošalo su brangakmeniais pavyzdį.

Kultūros magistro regalijos šiais metais bus įteiktos rugpjūčio 1 d., per Klaipėdos miesto 770-ąjį gimtadienį.

Pagal tradiciją ceremonija kasmet vyksta pilies muziejuje, kuriame yra eksponuojamas tikrasis renesanso žiedas.

Kultūros magistro išrinkimo ir paskelbimo tradicija tęsiasi nuo 2003 m.

Nuo to laiko Klaipėdoje šį titulą įgijo 40 miesto menininkų. Šiemet prie jų prisijungs dar trys kūrėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kažkaip neskanu

Siūlyčiau ateityje (jei dar bus renkami magistrai) jiems dovanoti ne renesansinio stiliaus žiedą, o skirti jam atitinkančią pinigų sumą. Su tais pinigais galės daryti ką nori. O Kaipėdos kultūros magistro žiedas yra simbolinis pagarbos ženklas ne tik konkrečiam menininkui, bet ir jo miestui. Tai nėra Šarkos kultūros magistro žiedas. Tai KLAIPĖDOS kultūros magistro žiedas. Tuos pinigus p. magistras gal būtų pajėgus kaip nors kitaip surinkti ir paaukoti Ukrainai. Visi aukojame. Pardavinėti pagarbos ženklus, su meile padovanotus miesto bendruomenės ir darytis iš to "piarą" negražu.

VALIO

daugiau apdovanijemu menininkam cia gi jie ta klaipeda dar palaiko ant pulso

Juozas

Beno pozicija jog nominanto žiedą paaukoti Ukrainos bairaktarui! Pirmyn ! Puiki idėja ir skatinu ir kitus tuo keliu eiti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS