Gauti vandens tyrimų rezultatai: maudytis jūroje jau galima | kl.lt

GAUTI VANDENS TYRIMŲ REZULTATAI: MAUDYTIS JŪROJE JAU GALIMA

Po savaitgalio incidento uoste, kai naftos produktai pasiekė ir pajūrio paplūdimius, imtasi tirti, ar jūroje ties Klaipėda maudytis saugu. Ketvirtadienį gerokai po pietų gauti vandens tyrimų rezultatai – maudytis jau galima.

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki sakė, kad maudynes draudžiančios raudonos vėliavos nebus nukabintos, o per garsiakalbius apie galimą taršos pavojų poilsiautojus žadama įspėti tol, kol nebus gauti vandens mėginių tyrimų rezultatai.

Gelbėtojų vadas patikino, kad jų pranešimai yra rekomenduojamo pobūdžio.

Vandens mėginiai imti pirmadienį, kai pajūryje vis dar sklido naftos produktų dvokas, ir antradienį, kai jokių užuominų apie taršą jau nebuvo jaučiama.

Kaip teigė bendrovės "Darnaus vystymosi institutas" darbuotojas Mindaugas Jankus, vandens mėginiai tiriami Vilniuje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų.

Tokiems tyrimams paprastai reikia savaitės. Tikimasi, kad šįkart tyrėjai paskubės ir žinią apie galimą taršą praneš dar iki savaitgalio.

Tačiau tiek ilgai laukti nereikėjo. Ketvirtadienį gerokai po pietų A. Sakki informavo, kad jau gauti vandens tyrimų rezultatai.

Tuoj pat pasirodė ir informacija socialinio tinklo "Facebook" paskyroje "BĮ Klaipėdos paplūdimiai". Įraše pranešama, kad vandens tyrimų rezultatai geri ir Klaipėdos paplūdimiuose jau galima maudytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O \\\\\.../////

gerti ????????????????

Baba

gelbėtojai! Nukelkite bujus toliau nuo kranto, nes gylis iki kelių ir nebereikės šūkauti per garsiakalbį: " eiti už bujų griežtai draudžiama ". Jau baigiame užknisti kai šaukiate į ausį. Geriau vaikščiokite pajūriu ir stebėkite....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS