Medžių lapai daugiabučio kieme klaipėdiečiui bado akis | kl.lt

MEDŽIŲ LAPAI DAUGIABUČIO KIEME KLAIPĖDIEČIUI BADO AKIS

Klaipėdietį suerzino Taikos prospekto 73 daugiabučio namo kiemą nukloję medžių lapai. Gyventojas širdo, kad nors lapai buvo sugrėbti į krūvą, jų niekas neišvežė jau daugiau negu tris savaites, tad siautėjęs audringas vėjas jų visur pribarstė.

Vyras teigė, kad jau kreipėsi ir į namo administratorę, tačiau niekas nepasikeitė. Jis nurodė, kad ne tik nevežami lapai, bet ir patys medžiai bei krūmai negenimi.

„Kalbu apie teritoriją, esančią nuo Taikos prospekto, centrinės gatvės pusės. Po audringų orų visi medžių lapai įskrido į Taikos prospekto 73 kiemo pusę. Kreipiausi į namo administratorę, sakė, kad ši teritorija priklauso „Klaipėdos želdiniams“. Pas mus nėra buvę tokių dalykų nė vienais metais. Be to, medžiai į medžius nebepanašūs, visi neapgenėti“, – stebėjosi gyventojas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė teigė, kad rangovas darbus atlieka esant palankiems orams, tad ir šiuo atveju lapai netrukus bus išvežti.

„Pagal paslaugų teikimo sutartis, savivaldybės rangovai, prižiūrintys bendrojo naudojimo teritorijas, nuolatos prižiūri valomus plotus, o po audrų ar audrų metu visada nurenka nulūžusias šakas, sutvarko vėjovartas ir vėjolaužas. Po audrų, nusistovėjus ramiems orams, nušluoja bendrojo naudojimo teritorijas, nurenka šakas, išsidraikiusias šiukšles ir kitas atliekas“, – tikino I. Kubilienė.

„Klaipėdos želdinių“ direktorius Gediminas Valašinas patvirtino, kad išsiaiškinus, jog ši teritorija iš tiesų priklauso „Klaipėdos želdiniams“, lapai greitu metu bus išvežti.

„Ten ir su bendrijomis ribojasi, yra ir vadinamosios valdos. Esmė ta, kad tie lapai buvo sugrėbti, kai buvo kitoks oras. Paskui užsnigo. Tad dabar, kai bus galimybė ir truputį prapūs, nes dar yra šlapia, jie bus išvežti. Tiesiog keista, kai žmonės pro langą nemato, kad sniegas tik nutirpo. Buvo kitų darbų, kad žmonės neslidinėtų, kad būtų saugu vaikščioti, o lapai nėra labai didelė šiukšlė“, – sakė G. Valašinas.

Medžiai taip pat bus genimi, šiuos darbus privaloma atlikti iki kovo 15-osios.

„Kai nevyksta vegetacija. O kitas dalykas, pagal naujas taisykles, genėti galima iki kovo 15 d., nes paskui dėl paukščių perėjimo saugotinų medžių bus nebegalima genėti. Dabar toks laikas, kai nėra didelio šalčio, tad genėti juos galima“, – kalbėjo G. Valašinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Aušra

Prašyčiau apgenėti medžius Baltijos pr. 1,5, 7, 9,Šilutės pl. 36 kieme. Žmonės nebemato saulės šviesos, medžių šakos lūžta ir niokoja automobilius. Bendrijos savo jėgomis tokių darbų atlikti negali, nes yra įstatymai ir normos atliekant tokius darbus. Šaukiames pagalbos!!!!! Dėkui už supratingumą ir norą gražinti daugiabučių kiemus. Svarbus ir vaikų saugunas, kad ne užkirstų šakos ant galvų. Klaipėda vėjų miestas. Užkirskime kelius nelaimėms. Pagarbiai DNSB,, Rebalta,, pirmininkė Aušra Kuzminskienė

m

dabar susimasčiau.. kažin kuris didesnis idiotas, žmogelis kuriam lapai akis bado, ar žurnalistas apie tai rašantis.

Vėtrai

Jei kartais išeitumėt pasivaikščioti po senamiestį o ne tik pro langa į žveju gatvę žiūrėtumėt pamatytumėt ir kiemsargius. Aš juos kiekviena diena sutinku ir iš veidu pažystu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS