Meilės sukčių masalas – Klaipėdos rajono mero nuotrauka | kl.lt

MEILĖS SUKČIŲ MASALAS – KLAIPĖDOS RAJONO MERO NUOTRAUKA

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ne savo valia tapo meilės sukčių bendrininku. Teisingiau – jo atvaizdą nusikaltėliai panaudojo vilioti naivioms solidaus amžiaus lietuvėms.

Užkalbino "kanadietis"

"Kaip tau sekasi? Tikiuosi, kad praleidai nuostabų laiką. Šiaip ar taip aš niekaip negalėjau išlipti iš tavo puslapio, kai pamačiau, kaip nuostabiai gražiai atrodai. Norėčiau su tavim draugauti, bet nenoriu siųsti užklausos draugui be tavo sutikimo. Jei jūs neprieštaraujate, ar galite atsiųsti man prašymą draugauti, geriau pažinkime vienas kitą. Dėkoju", – tokį laišką į savo "Facebook" profilį savaitgalį gavo 60-metį perkopusi klaipėdietė (kalba netaisyta – D.J.).

Meilės apgavikai dažniausiai gyvena Afrikoje ir juos demaskuoti ar išsireikalauti grąžinti išviliotus pinigus yra nerealu.

Galbūt moteris nebūtų atkreipusi į jį dėmesio, mat panašių laiškų yra sulaukusi ne vieno. Jos dėmesį prikaustė autoriaus nuotrauka.

Joje iš ekrano į klaipėdietę žvelgė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, tačiau laiško autorius teigė esąs kanadietis Jackas Loganas.

Moteris puikiai žino rajono merą ir net yra jo "Facebook" draugė.

"Net žagtelėjau supratusi, kas čia vyksta. Poną Bronių pažįstu ir iškart supratau, kad apgavikai paprasčiausiai pavogė juo nuotrauką", – kalbėjo klaipėdietė.

Tarp esą kanadiečio profilio nuotraukų yra ir tokia, kurioje B.Markauskas bendrauja su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku.

Laiško sulaukusi moteris pašiurpo pastebėjusi, kad kelios lietuvės jau paspaudė patiktuką šiame sukčiaus profilyje.

Nustebo ir pasipiktino

Lietuvoje meilės apgavikais (love scammer – anglų k.) vadinami sukčiai jau yra apgavę visą būrį patiklių moterų.

Dažniausiai jie apsvaigina garbaus amžiaus moteris romantiškomis kalbomis, gražaus gyvenimo pažadais ir išvilioja nemenkas pinigų sumas.

Kai kurios nukentėjusiosios net skolinosi pinigus iš artimųjų arba greitųjų kreditų bendrovių.

Vakar B.Markauskas tikino apie sukčių pasisavintą jo nuotrauką sužinojęs iš draugų, bet pats netikro profilio dar nestudijavęs.

"Keista. Netikėta. Aišku, argumentacija ten tokia įdomi. Turbūt kažkas juokauja. Džiugu, kad rado išvaizdų vyrą. Matyt, tiems žmonėms fantazijos netrūksta, jie ieško įvairių būdų. Niekada gyvenime tokiais dalykais neužsiėmiau ir negalvojau, kad kiti gali tai daryti. O šiaip liūdna, kad tokiais būdais kažkas bando uždarbiauti. Bet dabar apie tai nėra kada galvoti, dabar rūpi visai kiti dalykai", – kalbėjo B.Markauskas.

Meras paprašė savo patarėjo pasidomėti, kas naudojasi jo atvaizdu, ir kokiu nors būdu uždaryti netikrą profilį. Jis norėtų sužinoti, kas dengėsi jo veidu, bet sykiu abejojo, ar tai padaryti bus paprasta.

Naudoja įžymybių veidus

B.Markauskas pirmadienį ryte dar buvo neapsisprendęs, ką toliau daryti, jis neatmetė galimybės kreiptis į policiją.

Jacko Logano vardu "Facebook" yra sukurta šimtai profilių, beveik visi jie – fiktyvūs.

Prie didžiosios daugumos nuotraukos nepridėtos, o prie kitų galima pamatyti net pasaulinio garso žvaigždžių atvaizdus.

Pasirodo, Jacko Logano profiliuose panaudotos tokių kino žvaigždžių kaip Johnny'o Depp'o ir Jack'o Nicholson'o nuotraukos ir net legendinio amerikiečių dainininko Sixto Rodriguez'o atvaizdas.

Policijos pareigūnai ne kartą yra minėję, kad meilės apgavikai dažniausiai gyvena Afrikoje ir juos demaskuoti ar išsireikalauti grąžinti išviliotus pinigus yra nerealu.

Belieka tikėtis, kad "Facebook" besinaudojančios vyresnės moterys bus atsargios ir nestokos išminties bei atsargumo.

GALERIJA

  • Meilės sukčių masalas – Klaipėdos rajono mero nuotrauka
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Babyte

Grazus tas musu meras,todel ir pasiskolino jp nuotraukas

Kiek jisai sveria?

O jau sudžiūves, o jau sudžiūves, ne daugiau kaip 50 kg sveria, tai čia vaikiškas svoris, vyrai turi svert ne mažiau kaip 80 kg, tai tik normalus svoris, bet gali svert ir virš 100 kg. Markauskas apšepes, apžėles kaip kelmas, kur jūs matot jo grožį, aš ir šikdama į tokį nežiūrėčiau. Durnos ir bobos kad dar žiūri ir į tokį apžėlusį.

Anonimui Pydarui

Kokia liaudis, tokia ir valdžia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS