Melnragėje dažnai pastebimo briedžio prašo negelbėti: į gyvūnijos pasaulį nereikia kištis | kl.lt

MELNRAGĖJE DAŽNAI PASTEBIMO BRIEDŽIO PRAŠO NEGELBĖTI: Į GYVŪNIJOS PASAULĮ NEREIKIA KIŠTIS

Melnragės gyventojai savo gatvelėse dažną vakarą mato vaikštinėjantį jauną briedį. Miško gyvūnas neretai pastebimas ir prie judrių gatvių. Tačiau gamtos saugotojai tikina – briedžiui nereikia žmonių pagalbos.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki pats matė ir nufilmavo jauną briedį, ramiai pėdinantį apsnigta Melnragės gatve, kurią iš abiejų pusių juosia privačių namų tvoros.

A.Siakki pasakojo matęs tą patį briedį vaikštinėjantį pajūrio kopomis.

Neilgame vaizdo įraše matyti, kad gyvūnas dar nėra pasiekęs brandos, yra mažesnis nei suaugęs briedis, bet pakankamai didelis, kad galėtų pasirūpinti savimi.

Vairuotojai socialiniuose tinkluose dažną dieną įspėja vieni kitus atsargiai vairuoti, nes prie kelio stovi ir neryžtingai dairosi jaunas briedis. Kas žino, kada jam šaus į galvą perbėgti gatvę.

Mes, žmonės, esame tie, kurie trukdo miško žvėrims gyventi. Jie čia gyvena ilgiau nei žmonės, čia turi migracijos kelius.

Vieni komentuotojai grožisi, kiti norėtų gelbėti, veikiausiai per anksti be mamos likusį gyvūną.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas tikino pirmą kartą iš žurnalistų išgirdęs apie Melnragės briedžiuką, bet primygtinai prašė jo negelbėti.

"Visiems panašiais atvejais sakau: "Nelįskite. Mes, žmonės, esame tie, kurie trukdo miško žvėrims gyventi. Jie čia gyvena ilgiau nei žmonės, čia turi migracijos kelius. Jis nueis, kur jam reikia, juk tai migruojantys gyvūnai. Jei briedis pasiklydo ir nuėjo į gyvenamųjų namų kvartalą, nereikia jo baidyti ir maitinti. Jokiu būdu. Tiesiog reikia nieko nedaryti. Iš tolo grožėkitės, žiūrėkite, kaip atrodo gyvūnas, ir tai viskas", – primygtinai patarė V.Marozas.

Gali būti, kad briedžiuko motina žuvo po automobilio ratais, o gal jos buvo kitas likimas. Gamtosaugininkas patikino, kad toks jau ūgtelėjęs žvėris išgyvens pats. Jam nereikia jokios pagalbos.

"Briedžiai yra medžiojamieji gyvūnai. Nežinome, koks bus jo likimas, bet nereikia jam trukdyti ir nėra ko skambinti pavojaus varpais. Jam nieko blogo neatsitiko, jis tiesiog netyčia priklydo. Blogiausia, kas jam gali atsitikti, – susidūrimas su automobiliu. Čia nieko nepadarysi. Jei jį užmigdysi ir nuveši kitur, jis vėl gali ateiti. Tai yra gyvūnijos pasaulis, į kurį nereikia kištis", – aiškino gamtosaugininkas.

Kelių policininkai pataria tiesiog mažinti greitį tamsiuoju paros metu važiuojant pro miškus, kuriuose gausu laukinių gyvūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Andrius

Nereikia kištis? reikia tiek, kiek reikalinga. Mes išgelbėjom 2 zyliukus, kuriuos išmetė genys iš zylės lizdo. Ir dabar jie puikiai gyvena laisvėje...

Nekenčiu

Medžiotojų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS