Melnragiškiai nebežino, kaip kovoti su šiukšlintojais | kl.lt

MELNRAGIŠKIAI NEBEŽINO, KAIP KOVOTI SU ŠIUKŠLINTOJAIS

Melnragės gyventojai pavargo beveik kas savaitę tvarkyti šiukšlintojų teršiamą aplinką. Nusiskundimų jau sulaukė ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Melnragiškiai nebežino, ką daryti, tad atsakymų ieško bendroje gyventojų feisbuko grupėje. Moteris, įkėlusi šiukšlių miške nuotraukas, teigė esą į mišką paslaptingai atkeliavusios šiukšlės priklauso gyventojams.

"Gal patarsite, kaip kovoti su mišką teršiančiais kaimynais? Problema nuolatinė, tik susitvarkome, praeina savaitė ir vėl primeta. Miške atsidūrė senas televizorius, lentos, padanga. Tik išsivalėme, net šakas buvome aprinkę. Šiukšlės atkeliavo iš Molo g. priklausančio sklypo, taigi žmonės "išsivalė". Jau tikrai nėra energijos ir noro eilinį kartą vežti kaimynų didžiąsias atliekas į aikštelę. Ir man atrodo, kad jiems tai darosi normalu, kad mes jas išvežame", – piktinosi moteris.

Problema nuolatinė, tik susitvarkome, praeina savaitė ir vėl primeta.

Nuvykus į vietą, išties galima pamatyti nemažai šiukšlių – nuo seno televizoriaus, baldų dalių iki vaikiškų sugadintų žaislų, lentų ir net parduotuvės vežimėlio pirkiniams.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, apie šiukšlinamą miškelį savivaldybė nebuvo informuota.

"Molo g. esančio sklypo savininkų reikalavome susitvarkyti, ir jie susitvarkė. Kiek žinau, didžiosios, akis rėžiančios atliekos buvo pašalintos – lovos dalys, televizorius, šakos. Apie miškelį nieko nežinome. Jeigu iš Molo g. šiukšles sunešė į mišką, tai būtų naujiena. Važiuosime pasižiūrėti, kokia ten situacija", – žadėjo L.Lapinskas.

Norėdami gyventi švariai Melnragės gyventojai gegužės 17 d. organizuos talką miškeliui išvalyti.

L.Lapinskas užsiminė, kad nusiskundimų dėl šiukšlinimo sulaukia dažnai.

"Gyventojai deda atliekas prie nepradėjusių veikti požeminių konteinerių, tai – bėda. Žmonės niekaip nesupranta, kad jei konteineriai dar neveikia, prie jų atliekų krauti nederėtų.  Rengiame patikrinimus, bet pagauti už rankos nėra taip paprasta", – tikino pašnekovas.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

elementaru

nu pastatykit daugiau siuksliadeziu . Cia tas pats kaip skustis kad zmones persirengineja nuogai viesose vietose, nes nera persirengimo kabinu. Jei zmogui yra poreikis atsikratyt siuksliu, o tai yra elementarus poreikis bet kokiai gyvybei, o tu nesuteiksi galimybes, tai akivaizdu kad siuksles bus metamos bet kur.

nu

gal zmones nezino, kad yra nemokamos tokiu siuksliu surinkimo aiksteles nes kam vezti kazkur nelegaliai jeigu ta pati gali padaryti legaliai.

jis

sumontuokite slaptas bevieles kameras gyvuliams stebėti.Tik nufilmavus nežinau ką daryti, ar mūsų teismai pripažins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS