Metų palydėtuvės Klaipėdoje – be pirties | kl.lt

METŲ PALYDĖTUVĖS KLAIPĖDOJE – BE PIRTIES

Apsilankymas pirtyje Naujųjų metų išvakarėse dar nuo tarybinių laikų buvo tarsi privalomas ritualas, kuriam stimulą davė ir legendinė kino juosta "Likimo ironija, arba po pirties". Paradoksalu, bet gruodžio 31-ąją vienintelė Klaipėdos viešoji pirtis nedirbs – esą neapsimoka.

Klaipėdoje veikia 22 pirtys, į šį skaičių patenka ir visos, esančios viešbučiuose bei sporto klubuose. Tačiau tik viena iš jų – viešoji, Trilapio gatvėje, veikianti dar nuo sovietmečio. Ši pirtis per savaitę jau kurį laiką dirba tik keturias dienas – pirmadieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais.

Šiandien, gruodžio 31-ąją, antradienį Klaipėdos pirtininkams – poilsio diena. Nepaisant to, kad kai kuriems žmonėms bus pažeistos ilgametės maudynių tradicijos.

Trilapio gatvės pirčiai vadovaujantis Vytautas Eitmanavičius patvirtino, kad pirtis paskutiniąją metų dieną neveiks, nes toks yra darbo grafikas. Naujųjų metų išvakarės pirtininkams sutampa su jų numatyta poilsio diena.

"Išimties nedarome. Kaip čia visus klientus informuosime, jog kažkas pasikeitė. Juolab kelerius metų mėginome darbuotis ir gruodžio 31-ąją, bet tai buvo tik bereikalingas darbas. Nė pusės pajamų nesurinkome tiek, kiek surenkame paprastą dieną. Maudynių piko paskutinę metų dieną nebebūna, galite pamiršti", – tvirtino V.Eitmanavičius.

Tokių tradicijų žmonės esą dar laikėsi maždaug prieš 5 metus. Dabar klientų labai sumažėjo. Direktoriaus nuomone, labai daug žmonių emigravo, nemažai jų – į Rusiją, nes dauguma pirtyje besilankančiųjų yra rusakalbiai.

Vasarą per dieną pirtyje apsilanko apie 150 žmonių, žiemą – 250. Pirties klientai – vyresnio amžiaus žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS