Metų seklio titulas – už „Vaisingumo klinikos“ demaskavimą | kl.lt

METŲ SEKLIO TITULAS – UŽ „VAISINGUMO KLINIKOS“ DEMASKAVIMĄ

Metų seklio titulas šiemet vėl teko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnams. Šį kartą pažymėtas policininkų darbas demaskuojant vienos didžiausių nevaisingumo problemas sprendžiančių gydymo įstaigų mokesčių slėpimo faktą.

Šių metų vasario gale šalį sudrebino didelio masto operacija, kai vienu metu Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pareigūnai surengė kratas vaisingumo problemas sprendžiančios klinikos padaliniuose.

Operacijoje dalyvavo beveik 100 pareigūnų, buvo sulaikyta 13 asmenų, paimta apie pusė milijono eurų grynųjų, apribota teisė disponuoti milijono eurų vertės turtu.

Ši operacija pripažinta geriausiai organizuota, o ją įvykdę pareigūnai – verti metų seklio vardo. Klinikos direktorius sulaukė įtarimų, kad, veikdamas su finansų direktoriumi, pavaldiems darbuotojams nurodė dalies iš pacientų gautų grynųjų pinigų neapskaityti ir dalies už atliktas medicinos paslaugas gaunamų pajamų neatvaizdavo įmonės apskaitoje. Šios pajamos nebuvo deklaruotos, todėl nuo jų nesumokėti ir mokesčiai.

Tyrėjai įtaria, kad vadovo nurodymu kiekvieną mėnesį darbuotojams buvo mokamas neoficialus darbo užmokestis, kuris buvo išmokamas grynaisiais, neatvaizduojant buhalterinėje apskaitoje.

Įtariama, kad buvo klastojama darbuotojų darbo bei atostogų apskaita.

Tyrimas vis dar tęsiamas. Jo apimtis labai didelė, todėl teko suburti tyrėjų grupę.

"Kiek man žinoma, ir apie tai buvo deklaruojama įmonės vadovų, kad jie pripažįsta kaltę ir bendradarbiauja su pareigūnais. Kol kas jokios priešpriešos iš jų pusės nejaučiama, nėra ir jokio trikdžio ir iš šalies, atsižvelgiant į socialinį statusą – šeiminius buvusio šalies prezidento ryšius su įmone. Niekas netrukdo, klinika neparodė nenoro nebendradarbiauti, jie pripažįsta kaltę ir yra pasiruošę atlyginti žalą", – kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Šiuo metu tiriami kratų metu paimti dokumentai, policininkams tai nėra paprasta, nes juose užfiksuoti medicininiai duomenys, kurių nemaža dalis – koduojami.

"Žinodama, kas vyksta ir kokiais tempais dirbama, manau, kad tyrimas ilgai neužsitęs. Galvoju, kad netrukus visuomenei bus pranešta apie tyrimo rezultatą, metų metus šis tyrimas tikrai nesitęs", – vylėsi D.Pocienė.

Nepaisant tyrimo, vaisingumo srityje dirbanti klinika veikia. Tikimasi, kad tai bus pamoka ne tik šiai įmonei, bet ir kitoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Statybnioks

AMB pasekėjai manau pabandys numarinti bylą?

kaio 2x2

ši afera AMB pasėta sėkla....

Pagarba

Pagarba policininkams, sėkmės šiaiprikurorei. Taip norėtųsi PRURATŪROJE iškilių, dorų ,drąsių žmonių. Taita tikrai juos gerbtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS