Miestų partnerystės atsisakyti neketina | kl.lt

MIESTŲ PARTNERYSTĖS ATSISAKYTI NEKETINA

Čekijos sostinės meras Tomášas Hudečekas paskelbė, jog Praha stabdo partnerystę su pora Rusijos miestų, taip išreikšdama pilietinę poziciją prieš Kremliaus politiką. Klaipėda taip pat bičiuliaujasi su dviem kaimyninės šalies miestais, tačiau Prahos pavyzdžiu sekti neketina.

"Laisvės" radijas paskelbė, kad Praha sustabdo bendradarbiavimą su dviem didžiausiais Rusijos miestais – Maskva bei Sankt Peterburgu. Tuo esą savo viename socialiniame tinkle pasidalijo Čekijos sostinės meras, pareiškęs, jog, anot jo, pagrindinė šio veiksmo priežastis yra rusiška agresija Ukrainos atžvilgiu.

"Savavališkas Vladimiro Putino režimo išpuolis prieš Ukrainą kelia grėsmę ne tik jos nepriklausomybei, bet ir visos Europos saugumui. Mes su rusais bičiulystės nenutraukiame, bet atsižadame imperinės Kremliaus politikos", – rašė T.Hudečekas.

Prahos meras išreiškė viltį, kad prie šios pilietinės iniciatyvos prisijungs ir kiti ES miestai. Tai esą turėtų tapti rimtu signalu Rusijos piliečiams, kad V.Putino politika kelia rimtą pavojų Europos šalių ir Rusijos bendradarbiavimui.

Klaipėda taip pat bičiuliaujasi su dviem Rusijos miestais – Čerepovecu bei Kaliningradu. Uostamiesčio meras neslėpė, kad Prahos vadovo žingsnių kartoti neketina.

"Situacija pasaulyje labiau kaista nei vėsta. Vis dėlto būčiau linkęs nenutraukti saitų su miestais partneriais, kokia jautri situacija bebūtų. Žinoma, galima trenkti durimis ir tai nuskambėtų gana garsiai, bet radikalių priemonių nepalaikyčiau", – teigė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

APUOKAS

Grubliauskai , geriau ''palaikyk'' savo kelnes , kad nenusmuktu , o remti ar neremti rusus , kurie bando uzkariauti Ukraina , reiketu atsiklausti klaipedieciu .Tamstele esi tik klaipedieciu tarnas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS