Miškininkai griebiasi už galvų: per tris mėnesius miške – 14 tonų šiukšlių | kl.lt

MIŠKININKAI GRIEBIASI UŽ GALVŲ: PER TRIS MĖNESIUS MIŠKE – 14 TONŲ ŠIUKŠLIŲ

Iš klaipėdiečių pamėgto Šernų miško girininkai surinko ir išvežė net 14 t pačių gyventojų primestų šiukšlių. Miškininkai griebiasi už galvų – gyventojai į mišką veža viską – nuo televizorių, šaldytuvų iki padangų ir šiferio.

"Jau pikta. Per tris mėnesius miške surinkome 14 t atliekų. Įvairiose vietose paliekama maišelių su šiukšlėmis, išmetami seni televizoriai, šaldytuvai, sofos, foteliai, dviračiai. Vienoje vietoje radome 600 padangų. Prieš kurį laiką išvežėme 270 padangų", – skaičius vardijo Šernų girininkijos girininkas Arūnas Samoška.

Miškininkai įtaria, kad padangomis atsikrato kažkuri rajone įsikūrusi įmonėlė.

"Gal garaže kas nors keičia padangas, o gal ir prekiaujama naudotomis padangomis? Kam versliukas, o kam nuostoliai. Kadangi padangos sužymėtos, įtariame, kad tai – verslininkų reikalai", – sakė girininkas.

Dar vienas radinys labai nustebino miškininkus – miške jie aptiko specialia lipnia juosta supakuotų šiferio lakštų.

"Taip šiferis pakuojamas, kai ketinama jį atiduoti į specialią surinkimo aikštelę Dumpiuose. Kas pakuos nuo stogo nuimtą šiferį, jei juo bus ketinama atsikratyti miške? Vadinasi, veikia kažkokie nelegalūs atliekų surinkėjai, kurie veikiausiai iš gyventojų paima tokias atliekas. Bet jomis atsikratoma miške", – konstatavo A.Samoška.

Šernų girininkijos nuotr.

Girininkijos darbuotojai Šernų miške surinktas atliekas vežė į vieną vietą ir, užsakę specialią techniką, išgabeno jas į sąvartyną.

"Po gaisro Alytuje įsikūrusioje padangų perdirbimo gamykloje kurį laiką neveikė ir analogiškos įmonės rajone. Bet dabar padangas jau galima priduoti perdirbėjams. Kodėl tai nedaroma, neaišku. Vos išvežėme krūvą padangų, po trijų savaičių jau radome po dvi tris naujai numestas", – šiurpo girininkas.

Miškininkai įtaria, kad taip atliekomis atsikrato artimiausių sodų bendrijų ir priemiesčių gyventojai.

"Dar taip nėra buvę. Anksčiau tų šiukšlių lyg ir mažiau būdavo, jau švarėjo miškai, o šiuo metu atliekų vėl daugėja", – pastebėjo A.Samoška.

Miškininkus stebina ir kiti gyventojų įpročiai.

"Rudenį ar pavasarį savo kiemuose sugrėbę lapus žmonės juos atveža į mišką plastiko maišuose. Taip ir palieka. Lapai miškui nieko blogo nedaro, bet plastikas tikrai nėra gerai. Nesuvokiama, kaip žmonės nesupranta, ką daro", – stebėjosi A.Samoška.

GALERIJA

  • Miškininkai griebiasi už galvų: per tris mėnesius miške – 14 tonų šiukšlių
  • Miškininkai griebiasi už galvų: per tris mėnesius miške – 14 tonų šiukšlių
Šernų girininkijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Lygiai taip

Kaip rašė norge, lygiai taip yra ir Vokietijoj, atliekų surinkimo aikštelėje yra atskiri konteineriai medžiui, stiklui, plastikui ir t.t., atsiveži viską ir išskirstai.

T

Ka reiskia isvezti siuksles uz 40 kilometru jokiu savartynu nei kaime niekur visas siuksles deginti juk tam pasistate tas gamyklas deginimo

Jonas

Tegul kameras sudeda,pigiau bus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS