Mogiliovo gatvė – dar ne Žardės | kl.lt

MOGILIOVO GATVĖ – DAR NE ŽARDĖS

Klaipėdai nutraukus partnerystės sutartis su Rusijos ir Baltarusijos miestais, kilo mintis pervadinti Mogiliovo gatvę Žardės gatve. Tačiau pasiūlytasis pavadinimas, anot miesto politikų, gali sukelti tam tikros painiavos.

Su Baltarusijos miestu Mogiliovu bei Kaliningradu ir Čerepovecu Rusijoje uostamiesčio politikai, nepaisydami ilgametės partnerystės, bendradarbiavimo sutartis nutraukė, kai tik Rusija užpuolė Ukrainą.

Tada ir kilo mintis pervadinti Mogiliovo gatvę. Šį klausimą svarsčiusi Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija nusprendė Mogiliovo gatvę pervadinti Žardės gatve.

Iš pradžių buvo pateikti trys siūlymai. Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vadovas Vitalijus Juška pasiūlė šią gatvę pervadinti Gibišų gatve.

Taip kadaise buvo vadintas netoliese stūksojęs piliakalnis, kuris dabar nukastas. Esą šioje teritorijoje buvo kuršiškos kultūros – Žardės, Laistų ir Gibišų piliakalnių kompleksas.

Klaipėdietė Seimo narė Ligita Girskienė komisijai pasiūlė Mogiliovo gatvę pavadinti kapitono Liudviko Stulpino vardu.

Šis pasiūlymas buvo atmestas, nes komisijos nariai akcentavo, kad taip pavadinta gatvė jau yra Kalotėje.

Bus painiavos, kaip su Šaulių ir Šiaulių gatvėmis.

Manoma, kad netrukus ši gyvenvietė vis tiek pateks į miesto teritoriją, tad L.Stulpino vardu vadinti dar vienos gatvės mieste nereikėtų.

Tad apsistota ties Žardės gatvės pavadinimu, kuris esą atspindėtų istorinę logiką.

Tačiau Klaipėdos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje suabejota šio pavadinimo tinkamumu, nes gali atsirasti nemažai painiavos.

"Aš visiškai palaikau Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimą, bet nepritariu, kad gatvė būtų pavadinta Žardės gatve, nes jau yra Žardininkų, yra Žardupės gatvės. Bus painiavos, kaip su Šaulių ir Šiaulių gatvėmis. Be to, aš manau, kad Lietuvoje visi pavadinimai turėtų būti lietuviški – ir gatvių, ir skverų, ir mokyklų", – pabrėžė Klaipėdos tarybos narė Ela Andrejeva.

Komiteto posėdyje buvo nuspręsta klausimą dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimo atidėti, prieš tai apklausiant šio rajono bendruomenę.

Mogiliovo gatvėje yra apie 500 butų ir įsikūrę apie 100 juridinių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Jau dabar paštas klaidžioja tarp Šaulių ir Šiaulių gatvių. Dar pridarys painiavos.

Koks skirtumas

Užrašykite Spiritovarai Ir visi supras

..ka tik

prisidengus bet kuo nusirašyt sau pinigus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS