Motinos dieną keliuose vėl lauks užkardos? | kl.lt

MOTINOS DIENĄ KELIUOSE VĖL LAUKS UŽKARDOS?

Motinos dieną keliuose veikiausiai vėl stovės policija, įvažiuoti į miestus nebus leidžiama. Taip bus stengiamasi apsaugoti pagyvenusius žmones ir išvengti jaunesniųjų kontaktų kapinėse.

Oficialaus vyriausybės sprendimo, ar policija elgsis Motinos dieną taip pat kaip per Velykas, dar nėra, tačiau policijos komisariatų viršininkai jau ruošiasi panašiai akcijai.

Kuriami ir pareigūnų darbo grafikai, policijos komisariatų viršininkams žodžiu jau duoti nurodymai ruoštis intensyviai dirbti visą kitą ilgąjį savaitgalį.

O gal sulauksime paliepimo neleisti įvažiuoti ir į mažesnes gyvenvietes.

"Lauksime oficialių nurodymų. Kol kas dar nežinia, ar turėsime laikytis tos pačios taktikos ir policininkams teks blokuoti įvažas į miestus, o gal sulauksime paliepimo neleisti įvažiuoti ir į mažesnes gyvenvietes, – neslėpė Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas. – Mūsų taktika – tikėtis blogiausio. Tokiems atvejams numatome pareigūnų rezervą, kad masinio nepaklusimo atvejais galėtume tinkamai reaguoti. Per Velykas darbas vyko sklandžiai, patirtis tokia, kad, pasiruošę taip pat dirbti, turėtume susidoroti su užduotimi."

Prieš porą savaičių masinio nepaklusnumo ar policininkų reikalavimų nevykdymo apraiškų nepastebėta.

Alfonsas Motuzas / Redakcijos archyvo nuotr.

Ypač tvarkingai žmonės elgėsi antrąją ir trečiąją ilgojo savaitgalio dieną, kai daugelis suprato, kad policija, kaip ir buvo žadėjusi, dirbs aktyviai ir griežtai neįleis į miestus ten negyvenančių asmenų.

A.Motuzas tikino, kad per Velykas policininkams jokių nesklandumų blokuojant įvažas į miestus nebuvo kilę.

Problemų gali atsirasti žinant, kad Motinos dieną daugybė žmonių važiuoja tvarkyti kapų. Kaip įrodyti, kad jie vyksta į kapines, o ne pas senus giminaičius ar pramogauti, kol kas nelabai aišku.

Apie ilgojo savaitgalio kelionių suvaržymus turėtų būti paskelbta jau kitos savaitės pradžioje. Tikėtina, kad, nujausdama galimus nepatogumus, didžioji dalis žmonių kapus skubės tvarkyti jau šį savaitgalį arba darbo dienomis.

Motinos diena švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį, kuris šiemet yra gegužės 3-iąją. Gegužės 1 diena, penktadienis, taip pat bus nedarbo diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Kaunietis

Niekaip aš nesuprantu to lakstymo ir kapų kulto. Ar čia iš serijos reik užsidėti pliusą, nes kitaip gi ką žmonės ar kaimynai pagalvos... mylėkit gyvuosius. Rūpinkinės ir nestokokite dėmesio artimiesiems, kol jie šalia. O mirusiems... jiems šitie žemiški dalykai jau nė motais. Ir tos jų dūšios kapinėse jau irgi nė kvapo seniausiai. Beje, jei jau tikrai yra toks poreikis galima prisiminti, pasimelsti, uždegti žvakutę ir būnant namuose. Svarbiausia yra vidinė intencija.

Alius

Žmonės jei norite kad 11d.nuimtų tą karantiną tai pakentėkime ir per Motinos dieną.jug nedaug liko

Sigis

Mentine valstybe!!!! SEKTI, PAGAUTI, BAUSTI!! Geeeeda uz tokius poelgius!!! Labiausiai nepatikima institucija po seimo, Fu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS