„Motinos“ skulptūra – jau restauruota | kl.lt

„MOTINOS“ SKULPTŪRA – JAU RESTAURUOTA

Skulptūrų parke praėjusią savaitę restauruota skulptoriaus Vytauto Naručio skulptūra „Motina“.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė nurodė, kad skulptūrą restauravo bendrovės „Kisinai“ vadovas Arūnas Beržanskis.

„Norime pasidžiaugti ir padėkoti bendrovės „Kisinai“ vadovui Arūnui Beržanskiui, kad nemokamai restauravo skulptūrą „Motina“, sutarus su autoriumi skulptoriumi V. Naručiu. Skulptorius buvo atvykęs iš Kauno ir patikslino, kaip turi būti sumontuotos bronzinės dalys“, – skelbė S. Simanaitienė.

Teigiama, kad 1990-aisiais skulptūra nukentėjo, buvo pavogtos jos bronzinės dalys.

Nepaisant vagystės, pavyko atrasti vieną dalį – vaiką, laikantį driežą.

„2004 m. dingusias dalis skulptorius V. Narutis atkūrė, o „Motinos“ galvą sukūrė iš naujo. Tačiau sumontavimo reikėjo palaukti dar 19 metų. Skulptūra iš pradžių stovėjo prie J. L. Vynerio paminklo rytinėje parko dalyje. Dabar su autoriaus pritarimu perkelta į vakarinę dalį, prie parko centrinio tako, šalia simbolinių miesto kapinių vartų. Skulptūra, pastatyta ant supiltos specialiai jai kalvelės, atrodo monumentaliai ir iškilmingai. Džiaugiamės, kad yra geradarių, kurių pagalba galime atkurti parko ekspoziciją“, – džiaugėsi S. Simanaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

.

Negraži skulptūra, griozdas,neskoninga, pinigų plovimas.

Anūkėliui dar reikia pažįsti

kam tokie dideli papai

Anonimas

TAI BENT IŠSIŽERGĖ. BLIAMBA IR DRAMBLĮ PAGIMDYTŲ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS