N. Logvinas: Klaipėdos baltarusiai išgyvena sunkų emocinį laikotarpį | kl.lt

N. LOGVINAS: KLAIPĖDOS BALTARUSIAI IŠGYVENA SUNKŲ EMOCINĮ LAIKOTARPĮ

Uostamiesčio baltarusių bendruomenės "Krynica" vadovas ir Baltarusijos garbės konsulas Klaipėdoje Nikolajus Logvinas neslepia, jog jo vieša pilietinė pozicija dėl įvykių Baltarusijoje gali jam kainuoti garbės konsulo pareigas. Nepaisant to, N. Logvinas ir toliau liks Klaipėdos baltarusių bendruomenės vadovu.

Jau antrą mėnesį nesibaigiantys protestai Baltarusijoje, kai prieš taikius demonstrantus naudojamas nepagrįstas jėgos struktūrų smurtas, kelia įtampą Klaipėdos baltarusiams, kurių nemažai artimųjų gyvena istorinėje tėvynėje.

Dar prieš mėnesį N. Logvinas bendruomenės vardu išplatino viešą pareiškimą, kuriame buvo teigiama, kad "šiuo įtemptu metu jie neturi teisės likti tyliais pašaliniais stebėtojais" ir reiškė užuojautą "visoms nekaltoms aukoms, nukentėjusioms nuo netinkamo šalies teisėsaugos institucijų elgesio".

Šis Baltarusijos garbės konsulo Klaipėdoje požiūris negalėjo likti nepastebėtas oficialių institucijų Minske, nes į šias pareigas asmenį tvirtina Baltarusijos užsienio reikalų ministerija.

N. Logvinas teigė, kad oficialiai iš pareigų jis dar nėra atšauktas, tačiau žino, kad toks raštas jau ruošiamas.

"Tiek garbės konsulų skyrimas, tiek ir jų atšaukimas iš pareigų yra Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos prerogatyva. Jie priims sprendimą ir tada informuos Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministeriją. Bet ne tai svarbiausia, bendruomenėje nuotaikos labai neramios. Ypač, kai paskelbė, kad bus uždaromos valstybės sienos. Žmonės išgyvena sunkų emocinį metą, juk daug jų artimųjų gyvena Baltarusijoje", – kalbėjo N. Logvinas.

Įtampa kilo, kai buvo paskelbta žinia, kad uždaromos valstybės sienos.

Galiausiai paaiškėjo, kad kirsti Lietuvos–Baltarusijos sienos ar atvirkščiai nėra jokių problemų, tik labai sugriežtinta patikra.

"Viena klaipėdietė visai neseniai vyko į Minską pas vaikus ir anūkus, tačiau jai buvo uždrausta vežti bet kokias dovanas, tik būtiniausius asmeninius daiktus. Mums čia, Klaipėdoje, žinoma, lengviau nei mūsų tėvynainiams Baltarusijoje, bet morališkai viskas labai slegia, be to, neaišku, kada ir kaip viskas baigsis", – teigė N. Logvinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kaipėdos baltarusis

LOGINAI STUKAČIAU nemeluok ir nekalbėk visu vardu Mes tikrai pergyvenom kad ta baltarusijos šutve siekė perversmo baltarusijoje Mes gerbiam ir palaikom Lukašenka o perversmininkai sudurnino jaunimaTos moterėlės vyras yra mafijozas baltarusijoje turi klubu lošimo namus ir už chuliganizma teisėtai pasodintas už jokia politika už banditizma nereikia čia atvykus meluoti vaidinti nukentėjusiai

Sania

Na va pozdravliaju s pojezdkoj damoj i s poiskom raboty batka zdiot gatovsia

Zyvie Belarus

Zywie Belarus! Sekmes laisves kovoje pries diktatoriu ir ruso-fasistus vatnikus! Uz belarusija!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS