Naujas mulkinimo būdas: svetimšalė renka pinigus savo sunkiai „sergančiam“ vaikui | kl.lt

NAUJAS MULKINIMO BŪDAS: SVETIMŠALĖ RENKA PINIGUS SAVO SUNKIAI „SERGANČIAM“ VAIKUI

Būdų, kaip ištuštinti pinigines, yra daugybė, ypač daug jų žino elgetaujantys, paramos prašantys ir kitaip žmones besistengiantys apmulkinti asmenys. Viena tamsaus gymio moteris šiomis dienomis bando graudenti į prekybos centrą sukančius klaipėdiečius medicininiais vamzdeliais apkabinėto kūdikio fotonuotrauka.

Jaunos moters rankose – segtuvas, kurį atskleistą laikanti moteris nukreipia graudulingą žvilgsnį į kiekvieną, kuris žengia į Liepų gatvėje veikiantį didžiulį prekybos centrą.

Taisyklinga lietuvių kalba, didelėmis raidėmis parašytas tekstas skelbia, kad moteris renka pinigus savo sunkai sergančiam vaikui.

Žmonės neužtrunka prie šios moters, žengdami iš parduotuvės įspraudžia jai į ranką monetų ir nelaukdami padėkos žodžių skuba prie savo mašinų.

Kalbinama lietuviškai ji skuba aiškinti nemokanti lietuvių kalbos, galinti kalbėti tik rusiškai.

Taisyklinga lietuvių kalba, didelėmis raidėmis parašytas tekstas skelbia, kad moteris renka pinigus savo sunkai sergančiam vaikui.

"Atvažiavau iš Ukrainos, apsigyvenau Kretingoje. Vaikeliui – širdies nepakankamumas, jam reikalinga operacija. Vyro neturiu, pati nedirbu, todėl viskas kainuos. Esu neraštinga, nemoku nei skaityti, nei rašyti, prašau žmonių pagalbos, duoda kas kiek gali", – vakar skubėjo aiškinti žvitriaakė moteris.

Kodėl civilizuotoje Ukrainoje liko bemokslė, ji atsakyti nesugebėjo.

Išgirdusi, kad dienraščio "Klaipėda" žurnalistai norėtų pagelbėti, bet jiems reikia išgirsti šios moters istoriją ir kai kurias jos detales, rusakalbė ėmė bartis.

Esą tiems, kas nori jai padėti, parodo vaiką ir jo medicininius dokumentus. Tiesa, dabar popierių lyg tyčia neturinti.

"Juk jūs man nepadėsite. Kam man ta reklama?" – piktinosi jauna moteris.

Kuo toliau, tuo labiau niršdama svetimšalė vis garsiau barėsi, galiausiai apsisuko ir nuspūdino, vengdama tapti fotoobjektyvo taikiniu.

Neaiškių kėslų turintys asmenys eina ir į klaipėdiečių namus.

Pastarosiomis dienomis miestiečiai sunerimę skambina į policiją klausti patarimo, ar įsileisti į namus langų patikrinti atėjusius neaiškius specialistus.

Centrinėje miesto dalyje po daugiabučius namus vaikšto raišuojanti moteris. Duris atidariusiems gyventojams ji pakiša kažkokį pažymėjimą ir tvirtina atėjusi "padaryti apklausėlės".

Dar nespėjusiems susivokti, kas ji yra ir ko atvyko, žmonėms ši moteris pareiškia norinti patekti į butą.

Panašių skambučių sulaukę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai pataria neįsileisti jokių nepažįstamų asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Perdaviau policijai

Galiu paaukoti, bet nemegstu, kai apgaudineja. Buvau skaites si strapsni apie moteri, kuriai reikia pagalbos. Rase, kad prisistate esanti is Ukrainos, gyvenanti Kretingoje. Man pasakojo, kad yra is Moldovos ir gyvena pas seseri Palangoje. Jau vienas nesutapimas. Klausiu kiek laiko vaikas jau guli ligonineje su siais vamzdeliais, nuotraukoje. Sako 2 savates. Klausiu, o kiek laiko su sia nuotrauka jau prasai ismaldos Klaipedoje. Atsake 3 savaites :D Na taip, kai ji suprato, kad nusisneka, pradejo nervintis. Moldoviskos kalbos nemoka, o akcentas cigoniskas. Teko iskviesti policija ir ja perduoti. Tegul aiskinasi. Tuo tarpu ji kazkam paskambino ir atvaziavo cigonas juodu opel vectra cfa 693, bet jis pavelavo. Nuziurejo mane, nusikeike ir isvaziavo is paskos policijos.

Lauris

Skambinau i policija jie nereguoja i tokius ivikius granduso apsauga buvo nuvijusi ir vel paskui sugryzo

Lauris

Sendien maciau ir prie granduso taikos prospekte tapace moteri su foto kur vaikui koja subintuota
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS