Naujo kruizinio sezono dėlionė Klaipėdoje: kokie ateities planai? | kl.lt

NAUJO KRUIZINIO SEZONO DĖLIONĖ KLAIPĖDOJE: KOKIE ATEITIES PLANAI?

Šių metų kruizinių lainerių sezonui žlugus dėl pasaulinės pandemijos, laivybos kompanijos, regis, nenuleidžia rankų. Kitais metais į Klaipėdą atplaukti užsiregistravo jau 52 keleiviniai laineriai, o 2022-aisiais jau planuoja atvykti dešimt turistinių laivų.

Šią liepą galutinai užgeso viltys, kad į Klaipėdą atplauks bent vienas keleivinis laineris.

Kruizinis sezonas buvo galutinai palaidotas, kai vizitą atšaukė paskutinysis, su Portugalijos vėliava plaukiojantis laineris "Ocean Majesty".

Iš pradžių šiemet į Klaipėdą buvo planuotas 76 laivų atvykimas, vėliau liko 66 laineriai.

Šių metų sezonas turėjo būti rekordinis uostamiesčio istorijoje, deja, 2020-ieji kruizinės laivybos metraštyje bus įrašyti kaip katastrofiški.

Visų laivų atvykimai atšaukti, taigi šiemet Klaipėdoje nesulaukta nė vieno jūros keliu atvykusio turisto.

Kilus pasaulinei COVID-19 pandemijai, iškart bankrutavo trys kruizinės laivybos kompanijos.

Vėliau pasklido žinia, kad likusios kai kuriuos savo laivus parduoda, kai kuriuos pjausto metalo laužui, kitus pertvarko, kad atitiktų saugumo reikalavimus.

Tačiau kruizinės laivybos kompanijos optimizmo nepraranda. Ruošiasi kitų metų sezonui.

2021-aisiais į Klaipėdą jau planuoja atplaukti 52 keleiviniai laineriai, pirmasis – "Magellan" (221 m ilgio) ketina apsilankyti balandžio 18 d.

Paskutinysis 2021 m. svečias turėtų būti 203 m ilgio keleivinis laivas "Aidavita".

"Visi tikisi ir laukia, kad ta pandemija baigsis, ir visi galės startuoti kitais metais. Tiesa, kai kurie jau organizuoja vadinamuosius mėlynuosius kruizus, kai, sakykime, paimami iš Hamburgo tik vokiečių turistai, laivas plaukioja kelias dienas ir, be jokių sustojimų, grįžta atgal į uostą. Jei situacija gerės, galbūt kruizinė laivyba atsigaus", – kalbėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Dėl atvykimo į Klaipėdą laivai jau registruojami ir 2022-iesiems.

Šiuo metu norą atvykti į uostamiestį pareiškė 10 laivų, pirmasis gegužės 1-ąją ketina atplaukti ne kartą Klaipėdoje viešėjęs jūrų milžinas "MSC Poesia".

"Šiuo metu turizmo agentūros iš laivybos kompanijų gauna daugiau pageidavimų dėl panoraminių turų, atsisakoma gausiai žmonių lankomų vietų. Manau, šis ruduo ir žiema dar įneš permainų į kruizinių bendrovių veiklą", – teigė R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nerandu straipsnio apie Sakaliene... Kazka teismai nurode nugriauti...

Anonimas

Ir tai yra tik pradzia. Dar ir Baltarusai nebesius krovinius per Memelio uosta ir miestui ateis galas. O viskas del politiku - amerikos agentu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS