Naujoje požeminėje perėjoje uostamiestyje – grafičiais apipaišytos sienos | kl.lt

NAUJOJE POŽEMINĖJE PERĖJOJE UOSTAMIESTYJE – GRAFIČIAIS APIPAIŠYTOS SIENOS

Baltijos prospekto naujosios estakados požeminėje perėjoje – grafičiais apipaišytos sienos. Terliones klaipėdiečiai pastebėjo dar žiemą, tačiau jos iki šiol nepašalintos. Tai padaryti turėtų statybos darbų rangovas prieš atiduodant vertinti šį objektą savivaldybei, o tai planuojama jau kitą mėnesį.

Požeminė perėja oficialiai dar nebuvo atidaryta. Tačiau žmonės, nematydami kitos galimybės patekti į kitą gatvės pusę, pereidavo požemine perėja savavališkai. Tad rangovas nuėmė įėjimą tvėrusią tvorą.

„Buvo uždaryta, kiti piktavališkai tas tvoras nustumdė. Kai jau tie darbai visiškai ėjo į pabaigą, nebuvo kur užlipti, nukristi, saugumas buvo labiau užtikrintas, rangovas turbūt pavargo stumdyti kiekvieną rytą ir vakarą tuos vartelius, tad žmonės perėja ir naudojosi. O šiaip oficialiai ji nebuvo atidaryta. Rangovas savo iniciatyva priėmė tokį sprendimą, tad žmonės ir vaikšto“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Kadangi perėja tapo atvira, joje atsirado šiukšlių, be to, šviesios sienos jau patraukė mieste vis labiau aktyvėjančių sienų terliotojų akį.

V. Švedo teigimu, šis objektas kol kas nėra perduotas užsakovui – savivaldybei, tad šiuo metu už situaciją šioje vietoje yra atsakingas rangovas, kuris turės pašalinti užrašus iki objekto atidavimo.

Tikslios datos, kada objektas bus atiduotas vertinti, kol kas nėra, bet manoma, kad tai įvyks jau balandį.

„Kol kas objektas tvarkomas, dar yra keletas pastebėjimų iš komisijos narių, vyksta konsultacijos. Tvarkomės ir planuojame balandžio mėnesį inicijuoti. Kai bus perduodama statybvietė, rangovas privalės visus šituos grafičius pašalinti“, – paaiškino vedėjas.

Nors projekte nėra numatyta, bet požeminėje perėjoje ruošiamasi įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

„Tai mes įrengsime atskiru projektu, jau beveik baigiame jį pasirengti. Tikimės, kad vasaros pabaigoje arba rudenį tos kameros gal ir bus. Viskas priklausys nuo pirkimo procedūrų“, – sakė V. Švedas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

turiu

įtarima, kad tas pats pats grafičio terliūzas ir prišiko.

Simbolinis

Tikrai gražiau nei keturiu raidziu sekso kulto sugadintas gamtos fenomentas vadinimas vaivorykste

trumpai

žmonės parašė ,kad ten dar ir prišikta ....Va čia reiktų merą už kiaušų imt ,kad ir MIESTUOSE tragiškai trūksta (pradedant nuo viešųjų keletos kilometrų turimų pajūrio paplūdymių) VIEŠŲ NEMOKAMŲ TUALETŲ ,kurie ,be kita ko , atlieka ir labai svarbią visuomenės auklėjimo misiją. Juk visi pakampiai ,imtinai iki prezidentūros apmaižioti - ar tai nieko nesako mūs didiesiems 'VIARSLINYKAMS" ,kad viešų tualetų apmokestinimas - tiesiog ciniška kvailystė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS