Naujovė: gelbėtojams siūlo nemokamą apgyvendinimą | kl.lt

NAUJOVĖ: GELBĖTOJAMS SIŪLO NEMOKAMĄ APGYVENDINIMĄ

Į būsimų gelbėtojų gretas Klaipėdos paplūdimiuose jau užsiregistravo apie 30 žmonių. Šiemet pirmą kartą ne uostamiestyje gyvenantiems gelbėtojams siūloma nauja galimybė – nemokamas apgyvendinimas.

Registracija norintiesiems vasaros sezonu dirbti gelbėtojais prasidėjo kovo 1-ąją ir truks iki pat gegužės. Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo, gelbėtojų vado Aleksandro Siakki, kaip įprastai, bus organizuojamos dvi grupės po 30–35 gelbėtojus.

Kuo daugiau užsiregistruos, tuo didesnis bus pasirinkimas.

„Balandžio pabaigoje bus pirma būsimų gelbėtojų atranka ir plaukimo įgūdžių patikrinimas, o gegužės pradžioje vyks kiti apmokymai, paskui mėnesio viduryje bus patikrinimas. Kartais būna, kad užsiregistruoja, eina į kursus, bet paskui išeina, nes randa kitą darbą. Registruojasi ne tik jaunimas. Kuo daugiau užsiregistruos, tuo didesnis bus pasirinkimas“, – sakė A. Siakki.

Šiemet pirmą kartą gelbėtojų, atvyksiančių iš kitų miestų, laukia pasiūlymas.

„Šiais metais pirmą kartą ne Klaipėdos gyventojus apgyvendinsime bendrabutyje. Apie 10–12 žmonių, priklausys, kiek bus norinčiųjų. Kad būtų konkurencija ir stipresnė komanda“, – tikino pašnekovas.

Aleksandras Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiuo metu iš viso užsiregistravo apie 30 gelbėtojų, daugiausia – senbuvių, bet yra ir naujų žmonių.

„Dar tik kovas, tad po truputį registruojasi. Gali registruotis iki vasaros, bet optimaliausia – iki gegužės, nes renkame komandas, rengiame apmokymus, o jeigu birželį užsiregistruos, liks rezerve ir juos reikės apmokyti atskirai“, – paaiškino A. Siakki.

Gelbėtojams siūlomas darbo užmokestis – nuo 1 231 euro, neatskaičius mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Super atostogos

Alyginimus gal padidinkite , ar jaunimo nėra Klaipėdoje, ar neturime LAJM, ar neturime sportiškų studentų? Ar ir čia pirksimepirkime legionierius kaip krepšininkus? Duosime nemokamų bendrabučių( gal net viešbučių), nemokamą, maitinimą, o dar panų pilnas pajūris, gal pridėkime ir nemokamų prezervatyvų???Įdomu, kada ir ką jie GELBĖS ? Ar tik tarškės per radiją , nuolat primins taisykles ir ganys pasiklydusius vaikus... Dar tokio absurdo nebuvo? Tikros" Bonifacijaus "atostogos

Anonimas

Matyt,chebrule,turi pajuryje gyvenamasias patalpas,tad apiformins ,"bendrabuciu", 1975 m.stiliumi,"tut fsio zakonno" ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS