Nemenkas iššūkis klaipėdiečiams: po lietaus paplūdo uostamiesčio gatvės | kl.lt

NEMENKAS IŠŠŪKIS KLAIPĖDIEČIAMS: PO LIETAUS PAPLŪDO UOSTAMIESČIO GATVĖS

Antradienį ryte lijo, kas yra visiškai įprasta pajūryje gyvenantiems žmonėms. Tačiau daugeliui pėsčių ir važiuotų būtent lietus tapo nemenku išbandymu. Gatvės ir pėsčiųjų takai ne vienoje uostamiesčio vietoje paplūdo ir tapo neįveikiami.

Pačioje Klaipėdos širdyje – Atgimimo aikštėje – į darbą skubėję žmonės prieš 9 val. ryto buvo priversti lipti ant pakylų, nes dalis aikštės tapo neišbrendama bala.

Noriai socialiniuose tinkluose besidalijantys žiniomis apie situaciją miesto gatvėse klaipėdiečiai suskubo skelbti apie plaukimo taką primenančią Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedinę sankryžą. Įrašai byloja, kad vanduo sėmė automobilių ratus, dėl to eismas lėtėjo, aplinkinėse gatvėse susidarė kamšatys.

Pranešimai bylojo ir apie patvinusią Dubysos gatvę. Amžinas šiaurinėje miesto pusėje gyvenančių klaipėdiečių galvos skausmas – gatvės ruožas po Herkaus Manto gatvės viaduku taip pat tapo sunkiai įveikiamas.

Klaipėdiečiai ne tik keiksnojo miesto valdžią, bet ir stebėjosi, kodėl dešimtmečius besitęsianti situacija vis nesikeičia.

Lietaus nuotekų vamzdynus prižiūrinčios įmonės „Klaipėdos vanduo“ atstovė Gintarė Butkienė skubėjo patikinti, kad antradienio ryto nesklandumus lėmė dvi priežastys: itin stiprus lietus, atnešęs į gatves nepaprastai daug vandens ir kanalizacijos groteles užkimšę lapai.

„Žiedinė sankryža buvo apsemta labai trumpai, tiesiog prieš 8 val. ryto lijo labai stiprus lietus, vanduo nespėjo subėgti, bet tai buvo tik 15 minučių reikalas, labai greitai viskas baigėsi. Kai tik pradėjo lyti, visos brigados išvažiavo į gatves“, – tikino G. Butkienė.

Įmonės dispečeriai vos spėjo kilnoti ragelį. Jiems vienu metu buvo pranešta apie paplūdusias Gudobelių, Žolynų gatves, kur lietaus nuotekų tinklai yra privatūs.

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ darbininkai skubėjo į Naujakiemio, Debreceno gatves, Baltijos prospektą ir Herkaus Manto gatvę po viaduku. Priešpiet visose šiose vietose jau buvo sausa.

Kaip pranešė įmonės atstovė, prieš porą metų po minimu viaduku vietoje poros grotelių, įrengtos šešios. Pastebėta, kad po to vanduo subėga kur kas greičiau.

Siekdami pagerinti lietaus vandens surinkimą ir nuvedimą į atvirus vandens telkinius, bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai kartu su Klaipėdos savivaldybe vysto miesto paviršinių nuotekų tinklus ir kitą su tuo susijusią infrastruktūrą (siurblines, paviršinio vandens valymo įrenginius ar pan.).

Europos Sąjungos lėšos panaudotos įrengiant paviršinių nuotekų tinklus Tilžės, Mokyklos, Šiltnamių, Aušrinės, Dailės gatvėse, Šilutės pl., Jūrininkų pr., Trinyčių, Sendvario ir Centro gyvenamuosiuose rajonuose.

Papildomai įrengiamas paviršinių nuotekų kolektorius nuo Klaipėdos LEZ teritorijos iki Jūrininkų pr.

Jau baigiami darbai Bangų ir Joniškės gatvėse.

Šiuo metu įrengiami paviršinių nuotekų tinklai nuo Trinyčių tvenkinio iki Dangės upės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Sigis

Žurnalistai visai nebeturi ką daryti, rašo apie tai, ką visi ir taip žino. Ruduo tik prasideda, lietaus bus vis daugiau, gi kasmet tas pats!

Vėtra

Kam čia naujiena ? Jeigu būtų kitaip tai jau taptų sensacija.

Vanduo vanduo, aplink...,

... Vanduo !Bus to vandens dar daugiau, kaip liberalų valdžia įrengs savo planuotą požeminį garažų parką... Sėmė Klapėdėlę Taraškevičiaus, semia ir Grubliausko laikais. O merai dosniai "semia" atlygius tik sau. Prie Alfonso Žalio- doro, sumanaus ir NE KORUMPUOTO miesto vadovo tokio, atsiprašau, "bardako" nebuvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS