Nemokamų antikūnų testų laukia tūkstančiai klaipėdiečių | kl.lt

NEMOKAMŲ ANTIKŪNŲ TESTŲ LAUKIA TŪKSTANČIAI KLAIPĖDIEČIŲ

Nemokamų antikūnų testų šiuo metu laukia tūkstančiai klaipėdiečių. Vietos užimtos net pusei mėnesio į priekį. Tuo pat metu ėmė sklisti informacija, kad privalomo mokamo testavimo kaina kaimyninėje Latvijoje – perpus mažesnė.

Galės išsitirti

Nuo gruodžio 1 d. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė ne tik apie mokamą testavimą dirbantiesiems. Nuspręsta, kad kiekvienas pasiskiepijęs šalies gyventojas galės nemokamai išsitirti dėl antikūnų.

Tyrimas galimas tik pasiskiepijusiesiems ir bus atliekamas vieną kartą ne anksčiau kaip po 120 dienų po vakcinacijos pagal visą jos schemą.

SAM nurodė sąrašą įstaigų, atliekančių antikūnų tyrimą.

Pasidomėjus keliose uostamiesčio klinikose paaiškėjo, kad nemokamas tyrimas atliekamas ir kai kuriose privačiose laboratorijose.

2 tūkst. skambučių per dieną

Paskambinus į vieną gydymo įstaigų, registratūros darbuotoja informavo, kad šiuo metu sulaukia itin daug klaipėdiečių skambučių.

"Pas mus milžiniškos eilės, laukia po kelis šimtus. Skambučių vidurkis per dieną – per du tūkstančius", – teigė registratorė.

Klaipėdos miesto poliklinikoje nemokamas antikūnų testas atliekamas nebus.

"Mūsų poliklinika kol kas to neatliks, nes pagal viešuosius pirkimus mūsų reagentai yra brangesni, ir mums neverta atlikti to tyrimo. Įstaigai nėra privaloma atlikti šio tyrimo", – paaiškino Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė Loreta Venckienė.

Loreta Venckienė: įstaigai nėra privaloma atlikti šio tyrimo.

Atliekant serologinį antikūnų tyrimą imamas kraujo mėginys. Tyrimo rezultatas parodo, ar asmuo yra persirgęs COVID-19 liga.

Nors testų kainos dėl COVID-19 nekito nuo pat pandemijos pradžios, daugelį nustebino tai, kad pas kaimynus latvius tokie testai atliekami už gerokai mažesnę kainą.

Kai kuriose Klaipėdoje esančiose laboratorijose PGR tyrimo kaina siekia 70 eurų ir daugiau.

Greitasis antigenų testas pigesnis, kaina šiek tiek viršija 20 eurų, bet apskaičiavus bendrai, per mėnesį susidarytų nemaža suma už testus, kurie tegalioja septynias arba dešimt dienų, o PGR tyrimas galioja dar trumpiau – tik 72 val. nuo ėminio paėmimo.

Latvijoje už testą – 6,5 euro

Latvijos sostinėje Rygoje PGR tyrimas iš nosiaryklės kainuoja 35 eurus, iš seilių – 22. Greitasis antigeno testas – tik 6,5 euro.

Uosto poliklinikos direktorė Saulė Bieliauskienė nurodė – PGR tyrimo įkainį sudaro nemažai dėmenų.

"PGR tyrimo kaina susideda iš labai daug aspektų – brangios medicinos įrangos, reagentų, medicinos priemonių, informacinių technologijų, kvalifikuoto personalo", – vardijo S.Bieliauskienė.

Laboratorijos "Medicina practica" rinkodaros vadovė Giedrė Katarskienė tvirtino, kad PGR tyrimų kaina nėra aukščiausia.

"Tikrai PGR tyrimo kaina nėra aukščiausia, lyginant su kitais. Kaina nustatoma laboratorinių tyrimų kainų nustatymo metodikomis. PGR tyrimo kainos mes nekeičiame nuo tyrimo įsivedimo dienos", – tikino G.Katarskienė. Rinkodaros vadovė pridūrė, jog net ir dėl mokamo tyrimo prie kabinetų susidaro nemažos eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tei.

Neturi būti mokami testai ir skiepai. .Ne žmonijos kaltę dėl viruso, Tegul atsako ir apmoka visas išlaidas kurie yra kalti ir paskleidė tuos nuodus.Prie ko žmonės, kurie yra niekuo nekalti ?????Nemokekite ,reikalaukite nemokamų paslaugų ,mes mokame sveikatos draudimą ir gydymo paslaugos privalo būti nemokamas LR konstitucija.

Emigrantas

Ne tik Latvijoje, bet ir Vokietijoje testai pigesni. Dariaus serologinį antikunių testą sumokėjau 7Eur. O Lietuvoje 30 Eur. Juk čia akivaizdus pasipinigavimas!!! Baisu kas darosi Lietuvoje!!!!

apsišikit su savo testais

maitos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS