Nepajudinami: Klaipėdoje sovietmečiu atsiradusių garažų nukėlimas vėl įstrigo | kl.lt

NEPAJUDINAMI: KLAIPĖDOJE SOVIETMEČIU ATSIRADUSIŲ GARAŽŲ NUKĖLIMAS VĖL ĮSTRIGO

Sovietmečiu atsiradusio metalinių garažų masyvo šalia Minijos gatvės turėjo nelikti šį pavasarį, – jų savininkai savo turtą privalėjo nusikelti, tačiau reikalavimą ignoruoja iki šiol.

Žemės sklypą tarp Veliuonos, Upelio ir Minijos gatvių, kur šiuo metu čia yra apie 300 metalinių garažų, buvo paprašyta atlaisvinti, nes garažų savininkai neturi jokios sutarties su valstybe dėl žemės nuomos.

Kažkada žmonėms buvo sudaryta galimybė pasistatyti garažus toje vietoje. Esą jie ten nėra pastatyti savavališkai, bet statiniai nėra registruoti.

Tačiau šiuo metu teritoriją ketinama panaudoti bendriesiems poreikiams ir inžinerinei infrastruktūrai, todėl statinius savininkų paprašyta iškelti.

Tokių laikinųjų statinių – garažų eksploatavimo aikštelių Klaipėdoje yra septynios.

7 – tiek Klaipėdoje yra garažų eksploatavimo aikštelių.

Minijos ir Kaštonų g. garažų aikštelės dabar patenka į detaliaisiais planais suplanuotas teritorijas.

Iš čia savininkams buvo siūloma persikelti į Šilutės pl. esančią aikštelę arba statinius utilizuoti, nes vieni yra nenaudojami, kiti paversti dirbtuvėmis ar sandėliais.

Metalinių garažų savininkai dar pernai iki gruodžio vidurio privalėjo nukelti savo turtą, vis dėlto taip neįvyko.

Paskelbta, jog laiku statinių nenukėlus, naudotojams gresia administracinė bauda nuo 300 iki 1,2 tūkst. eurų už savavališką valstybinės žemės užėmimą, o patys garažai bus nukelti priverstine tvarka ir jų naudotojams teks apmokėti nukėlimo, saugojimo ir bylinėjimosi teisme išlaidas.

Nepaisant to, savininkai reiškė nepasitenkinimą ir nurodymo nevykdė.

Miesto tvarkymo skyrius jiems davė dar vieną terminą iki pavasario.

Apie tai buvo pareiškusi tuometė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, kuri savo postą paliko birželio viduryje, garažų reikalo taip ir neišsprendusi.

I.Šakalienei pasitraukus, jos pareigas perėmusiai Klaipėdos savivaldybės vyriausiajai patarėjai Ingai Kubilienei nepajudinamų garažų klausimas tapo naujiena.

"Situacija dėl garažų nukėlimo pakibusi. Mėginsime judinti šitą reikalą. Čia nėra kažkoks blogis, tiesiog pradėta daryti ir nepabaigta. Kitais metais reikės planuoti ir biudžetą, ir tam tikrus veiksmus", – pažadėjo I.Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Zigmis

Jo jo, lyginat komentaruose su sovietmečio paminklais... Niekas nieko neklausė kai rusai Ribentropo Molotovo paktą su naciais pasirašė, niekas nieko neklausė kai okupavo lietuvą, niekas nieko neklausė kai trėmė įsibirą, niekas nieko neklausė kai statė okupantai savo pradėto karo aukoms paminklus, už buopelnus okupuojant neprikalausomas valstybęs.... Bet kai griaut staiga visų nuomonės reikia... Ai palaukit, jug buvo daryta apklausa, ir buvo nubalsuota nugriaut... Mažiau zyskit ir apsitvarkykit sovietinį bomžyną po nosimis, naujų garažų su tualetais, bei pavojingų medżiagų sandeliais statyt jug nedraudžia, tai kainuoja, bet nekenkia miestui, kaip šie metaliniai, apmyžti, žiemą tepalais kūrenami, aprudiję, ir atidirbusiu tepalu apsipylę garažai

Ką jūs ką jūs

pas mus greit tik antkapius karuos žuvusiems nuverčia. O čia laaaaabaii didelis dalykas. Kurio greit nepadarysi. Na nebent įvaryt šalmanu savininkams geras baudas tai patys kosminiu greičiu išmontuos. Na o paskui vistiek neišeis toliau tvarkyt o tik nykroj brūzgynus augit:D

V ir Gis

Tarybiniais laikais iškilęs savivaldybės pastatas irgi stovi nepajudinamas. Ir ką?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS