Netinkamai atliktas darbas nelieka nepastebėtas: už slidžius kelius – baudos | kl.lt

NETINKAMAI ATLIKTAS DARBAS NELIEKA NEPASTEBĖTAS: UŽ SLIDŽIUS KELIUS – BAUDOS

Nuotoliniame savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistų susitikime su rangovais, atsakingais už gatvių ir šaligatvių valymą, nuspręsta, kad už netinkamai atliktą darbą bendrovėms bus skiriamos piniginės baudos.

Nepasitenkinimų lavina rangovus užliejo ir Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

"Pirmosios gausiau iškritusio sniego dienos parodė, kad ne visi savivaldybės rangovai sugeba susitvarkyti su situacija. Tiek pirmadienį, tiek antradienį teko įsitikinti, kad Senamiesčio gatvės (J.Janonio, Kalvos, Gintaro, Medžiotojų, Herkaus Manto g. ruožas nuo J.Janonio iki viaduko, Naujoji Uosto ir kt.), gatvės prie miesto ligoninės, Tauralaukyje, taip pat Ąžuolyno giraitės prieigos ir t. t. buvo nevalytos arba nepabarstytos", – konstatavo I.Šakalienė.

Skyriaus vedėjai pritarė ir techninę priežiūrą atliekantys skyriaus darbuotojai.

Priekaištai skambėjo ir dėl nevalytų autobusų stotelių įvažų, pėsčiųjų perėjų.

Savivaldybės internetiniame puslapyje nurodyta, kad kai kurioms bendrovėms skirtos baudos. Tačiau neįvardyta jų suma.

Bendrovės bus baudžiamos ne tik už nevalytus kelius, bet ir už, kaip įtariama, nesąžiningai barstytą druską, kadangi nuo išbarstytos druskos kiekio priklauso rangovo atlyginimas.

Savivaldybė įvardijo bendroves, kurios turi pasirūpinti miesto keliais.

Pietinėje miesto dalyje už gatvių valymą ir priežiūrą atsakinga bendrovė "Vakarų švara", už pietinės miesto dalies šaligatvių, aikščių ir skverų valymą – bendrovė "Klaipėdos želdiniai", o šiaurinės miesto dalies teritoriją prižiūri bendrovė "Ecoservice Klaipėda".

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Husky

Mane vaikystėje baisiai erzino 5h.ryto jau girdimi kastuvų skleidžiami garsai,kai jais tarybinės liaudies kiemsargiai valė šaligatvius,kad pilkoji masė saugiai pasiektų darbo vietas. Dabar gyvename jau gyvename 21 amžiuje (technikos),skaitmeninės robotizacijos eroje, "skiepus išradėjai suburia" per 3mėn.žmonijai "išgelbėti",o čia pist ir nesugeba 10-15cm.sniego nui šaligatvių nuimti,Jūs rimtai? Mere,aš suprantu,kad mokinotės kartu su Prezidentu mokykloje,bet gal visgi parodykite "kiaušius",kaip tvarkytis valdžioje,neimkite to blogo pavyzdžio iš "aukšto ir gražaus",to tylaus sėdėjimo kamputyje,prašau...

Miško kv

šaligatviai nevalyti ir nepabarstyti.

Siulyciau paskaityti

Konstitucijos 118 straipsnis :Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja, valstybinį kaltinimą baudžiamosiose bylose palaiko prokuroras. Prokuroras įstatymo nustatytais atvejais gina asmens, visuomenės ir valstybės teises bei teisėtus interesus. Prokuroras, vykdydamas savo funkcijas, yra nepriklausomas ir klauso tik įstatymo. Lietuvos Respublikos prokuratūra yra Generalinė prokuratūra ir teritorinės prokuratūros. Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas Seimo pritarimu. Prokurorų skyrimo ir atleidimo tvarką, jų statusą nustato įstatymas. Jeigu nevalo gatves,pilieciai turi piena tese kreiptis i prokuratura.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS