Neuždengti šuliniai kelia pavojų: įvardijo, kodėl dažniausiai dingsta dangčiai | kl.lt

NEUŽDENGTI ŠULINIAI KELIA PAVOJŲ: ĮVARDIJO, KODĖL DAŽNIAUSIAI DINGSTA DANGČIAI

Klaipėdiečių atsakingumas gelbsti nuo nelaimių. Kaip ir dažnai, pastebėję problemas, gyventojai vieni kitus informuoja socialiniame tinkle „Facebook“.

Ir šį kartą grupėje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ klaipėdietė neliko abejinga – pranešdama apie neuždengtą šulinį galbūt išgelbėjo kažkam gyvybę.

Šulinys buvo pastebėtas prie pastato, esančio Minijos g. 155. Pasak įrašo autorės, tai pastatas šalia Socialinių mokslų fakulteto, buvusios bibliotekos.

Moteris minėjo, kad esant tamsiam paros metui, šulinio nesimato, todėl laisvai gali įkristi tiek žmogus, tiek gyvūnas.

Klaipėdietė apie neuždengtą šulinį pranešė bendrovei „Klaipėdos vanduo“, kuri į pranešimą žaibiškai sureagavo ir šulinį aptvėrė įspėjamąja juosta.

„Gavome informaciją apie atvirą šulinį, nuvykome į vietą, aptvėrėme „Stop“ juosta bei patikrinę informaciją, kieno nuosavybė yra šulinys, informaciją perdavėme miesto savivaldybei bei šulinio savininkui, kuris turi pasirūpinti šulinio uždengimu“, – patikino „Klaipėdos vanduo“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė.

Pašnekovės teigimu, nuo šių metų pradžios bendrovė gavo 32 pranešimus apie sulaužytus, nustumtus šulinių dangčius ar atvirus šulinius.

„Iš 32 šulinių dangčių, 20-ties savininkai yra „Klaipėdos vanduo“, todėl užtikrindami visuomenės saugumą, visais atvejais reaguojame nedelsiant ir šulinius uždengiame, o jei šulinys ne bendrovės nuosavybė, teritoriją pažymime ir informaciją perduodame savininkams. Dažniausia šulinių dangčių dingimo priežastis – vagystės. Vieno šulinio dangčio kaina svyruoja nuo 100 iki 200 eurų. Nuolat susidurdami su šulinių dangčių vagystėmis, dingusius dangčius keičiame naujais, kurie yra su betono užpildu. Taip apsisaugojant nuo vagysčių, nes dangčiai su betono užpildu yra sunkūs, juos sunku iškelti. Ši priemonė pasiteisino ir dangčių vagysčių mažėja“, – teigė G.Butkienė.

Komunikacijos vadovė džiaugėsi, kad iki šiol uostamiestyje dėl atvirų šulinių tragiškų nutikimų neįvyko. Už tai reikia padėkoti atsakingiems klaipėdiečiams.

Pastebėjusius atvirus šulinius prašoma susisiekti bendrovės „Klaipėdos vanduo“ nurodytu telefonu.

Taip pat primenama, kad teisės aktai draudžia metalo laužo supirktuvėms iš fizinių asmenų supirkti dangčius.

GALERIJA

  • Neuždengti šuliniai kelia pavojų: įvardijo, kodėl dažniausiai dingsta dangčiai
  • Neuždengti šuliniai kelia pavojų: įvardijo, kodėl dažniausiai dingsta dangčiai
„Žvejybos uosto rajono kaimynai“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS