„Nuaro“ darbuotojai negyvų ruonių pajūryje neberado | kl.lt

„NUARO“ DARBUOTOJAI NEGYVŲ RUONIŲ PAJŪRYJE NEBERADO

Sekmadienį pajūryje ties Olandų kepure žmonės aptiko du negyvus ruonius. Kitos dienos rytą gaišenų surinkti atvykę gyvūnų globos draugijos „Nuaras“ darbuotojai jų neberado.

Ruonius pajūryje aptikęs klaipėdietis Igoris pasakojo, kad gyvūnai krante gulėjo per porą dešimčių metrų vienas nuo kito. Buvo panašu, kad abu buvo panašaus amžiaus, greičiausiai, suaugę.

Vyrui pasirodė, kad ruoniai nugaišo neseniai, nes jų kūnai nebuvo paveikti irimo proceso, nuo jų nesklido nemalonus tvaikas.

Vyras gaišenų nelietė, bet, apžiūrėjęs negyvus ruonius, sužalojimų žymių ant jų nepamatė.

Gaišenas vyras pamatė apie 14 val. ir pasakojo apie tai pranešęs Pajūrio regioninio parko darbuotojams.

Parko vadovas Darius Nicius pasakojo, kad informacija juos pasiekė elektroniniu pranešimu. Šis pajūrio ruožas yra Kretingalės seniūnijos teritorija, todėl žinia perduota seniūnijai, o iš ten nukeliavo „Nuarui“, nes nugaišusius gyvūnus surinkti yra šios gyvūnų draugijos pareiga.

Ruonių į pajūrį ieškoti jos darbuotojai važiavo pirmadienį ryte, bet išvaikščioję ilgą pajūrio ruožą ruonių gaišenų nerado.

Gali būti, kad juos nusinešė jūros bangos.

Skaitytojo nuotr.

„Mūsų prioritetas yra gyvi gyvūnai, o gaišenos anksčiau ar vėliau išplauks. Tada jas tikrai surinksime. Sekmadienį važiavome į Raseinių rajoną, kur iš vienos šunų daugyklos paėmėme tris šuniukus. Tai daug laiko atimantis darbas, neužtenka vien nuvažiuoti. Grįžę turėjome darbo su parsivežtais prancūzų buldogiukais, reikėjo juos apžiūrėti, rasti jiems tinkamą vietą“, – paaiškino Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ administratorė Gintarė Liutkuvienė.

D.Nicius pasakojo, kad negyvi ruoniai pajūryje nėra didelė naujiena.

Bėda ta, kad jų gaišenos nėra tiriamos, jos tik utilizuojamos, bet nesiaiškinama, nuo ko šie jūros žinduoliai gaišta.

Todėl kalbos, kad ruonius žudo žvejai, lieka tik kalbomis. Nežinia, ar šie gyvūnai serga kokiomis ligomis, ar tos ligos gali būti perduodamos kitiems gyvūnams.

GALERIJA

  • „Nuaro“ darbuotojai negyvų ruonių pajūryje neberado
  • „Nuaro“ darbuotojai negyvų ruonių pajūryje neberado
  • „Nuaro“ darbuotojai negyvų ruonių pajūryje neberado
Skaitytojo nuotr.
Gairės: negyvi ruoniai, pajūris, Nuaras, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Balamutas

Prie Babtų, kinų šašlykinėje, šašlykus iš šunienos kepdavo. Pasipiktinę europiečiai ją padegė. Tikėtina, kad Klaipėdoje ruonienos šašlykais maitina. Teigia, kad tai košerinis maistas. Kas gali paneigt, kad ,,niuaras" tik šunis šeria..

Penktadienis13

Suvalgė vietiniai bomžai

tinklai

Žvejai juos su žeberklais žudo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS