Nusipelniusiesiems Klaipėdos krašto žmonėms – valstybiniai apdovanojimai | kl.lt

NUSIPELNIUSIESIEMS KLAIPĖDOS KRAŠTO ŽMONĖMS – VALSTYBINIAI APDOVANOJIMAI

Tradiciškai Vasario 16-ąją Valstybės atkūrimo dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už Lietuvos garsinimą pasaulyje Prezidentas Gitanas Nausėda apdovanojo nusipelniusius mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečius. Tarp apdovanotųjų yra ir klaipėdiečių bei krašto žmonių.

„Ši ceremonija – tarsi valstybingumo derliaus šventė, kurios metu galime pasigrožėti ir įvertinti, kas gražaus buvo nuveikta Lietuvos naudai, o taip pat padėkoti ryškioms asmenybėms, kurios savo talentu, darbštumu ir idėjomis nušviečia mūsų kasdienybę“, – prieš teikiant valstybinius apdovanojimus kalbėjo Prezidentas G. Nausėda.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi apdovanota kretingiškė muziejininkė Vida Kanapkienė, už reikšmingą indėlį plėtojant regionų muziejinę kultūrą ir renovuojant bei įveiklinant Kretingos dvaro rūmų kompleksą.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu įvertinta klaipėdietė Aurelija Lipskė – „Lietuvos Carito“ koordinatorė.

Jai apdovanojimas įteiktas už aktyvią ir jautrią pagalbą vargstantiems, vienišiems, senyvo amžiaus žmonėms, jaunimui, nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, už pastangas stiprinti ir auginti socialiai atsakingą bendruomenę.

„Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotas Klaipėdos žurnalistas ir kraštotyrininkas Denisas Nikitenka, už Vakarų Lietuvos istorijos, archeologijos, paveldo tyrinėjimą ir sklaidą, už visuomenines akcijas ir iniciatyvas, už kuršių genties kultūros, karybos papročių rekonstrukciją bei gyvensenos populiarinimą.

GALERIJA

  • Vida Kanapkienė.
  • Denisas Nikitenka.
P. Peleckio / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Robertax

Skaitau apdovanojimus ir graudu darosi. Tikrai juos yra už ką? Jau nrkalbu apie Caritą, kai savos šalies žmonės paprašo pagalbos, tai jie net nereaguoja.

buduliai

paskaičius komentarus,atrodo,kad durnyne įjungė internetą

L."Brežneve", \\\\\.../////

o gent'Velniai kodėl nuošalyje liko?,ka mažai prisivogė,miškų iškirto,namų prisistarė?,kodėl jie be "cegeliukų" liko?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS