Nuvirtę medžiai pajūrio miškuose niekam netrukdo? | kl.lt

NUVIRTĘ MEDŽIAI PAJŪRIO MIŠKUOSE NIEKAM NETRUKDO?

Pajūriu vaikštinėję klaipėdiečiai pastebėjo, kad prie pat jūros esančiuose miškuose apstu nuvirtusių, sudžiūvusių medžių ir šakų, o kai kurie objektai – ir pažymėti, tačiau jau kurį laiką jų niekas neišgabena.

Klaipėdos miesto teritorijoje esantys miškai yra Valstybinių miškų urėdijos Kretingos padalinio valdos.

Šio padalinio vadovas Tomas Zaleckis teigė, kad pavojingi medžiai – visą laiką stebimi.

„Yra antros grupės rekreaciniai miškai, juose kirtimų nevykdome. Dabar – ramybės periodas. Pagal kirtimo taisykles ir kitus teisės aktus, galėtume pradėti vykdyti kirtimus nuo rugpjūčio 1 d. Sanitariniu požiūriu, šiandien kai kuriuos miškus reikia tvarkyti. Tad kai kuriuos medžius, pavojingai pasvirusius ar nudžiūvusius, kurių viršūnės, papūtus vėjui, gali nulūžti, pažymime. O kalbant apie šakas ir negyvą medieną, ten yra miškas, o ne parkas, taigi, yra reikalingas tam tikras kiekis negyvos medienos“, – paaiškino specialistas.

Pagal kirtimo taisykles ir kitus teisės aktus, galėtume pradėti vykdyti kirtimus nuo rugpjūčio 1 d.

Vadinamoji negyva mediena – kelmai, šakos, kai kurie nuvirtę medžiai.

Kiekvienoje sudžiūvusios medienos irimo stadijoje apsigyvena įvairūs grybai ir naudingi mikroorganizmai, tad miškuose esanti mediena reikalinga dėl gamtinių natūralių procesų.

„Patikėjimo teise mums priklauso apie 45 tūkst. hektarų, tai – visa pajūrio juosta ir Kuršių nerija. Bet ne visi patikėjimo teise valdomi miškai priklauso urėdijai, dalis priklauso savivaldybėms, dalis – Nacionalinės žemės tarnybai, kol nebaigta žemės reforma. Vis dėlto mes visur vykdome miškų priežiūrą. Ypač dabar, kai pavojingas laikotarpis, matome, kad kyla gaisringumas, tad budime ir stebime visus miškus, nepriklausomai nuo jų nuosavybės formos“, – pažymėjo pašnekovas.

Tad pažymėti ar naujai atsiradę sudžiūvę medžiai veikiausiai bus pradėti gabenti iš pajūrio miškų nuo rugpjūčio 1-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zaliacki

Kaip ten su Neringos miskais - kiekviena diena keltu keliauja miskoveziai su auksciausios kokybes pusu kamienais... Kretingos uredijos kinivarpos isimete kaip reikiant- kol neisnaikins visko- nenurims

žurnalistainepilnoproto

O kam gali trukdyti miške nuvirtęs medis? Jau ir medžiams miške nebegalima virsti? Kieno dabar teises pažeidžia miške nuvirtęs medis?

tomas zaleckis

štai ir sužinojome to niekšo, subjaurojusio Kuršių nerijos miškus, pavardę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS