Odesoje žuvo Klaipėdos bičiulis | kl.lt

ODESOJE ŽUVO KLAIPĖDOS BIČIULIS

Dovaną, skulptūrą „Inkaras-širdis“, Klaipėdai prieš beveik porą metų atvežęs Odesos vicemeras Sergejus Tetiuchinas penktadienį žuvo per apšaudymą Odesoje. Pranešama, kad jis gyvybės neteko atlikdamas kario pareigą.

Šia žinia savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo buvęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Kraupi ir sukrečianti žinia – apšaudant Odesą žuvo Sergejus Tetiukhinas – nuostabus žmogus, ištikimas ir patikimas mano bičiulis, tikras Ukrainos ir mūsų mylimos Odesos patriotas, jautrus ir mylintis vyras, nuostabus tėtis. Būdamas Odesos vicemeru, ryžtingai pasirinko kario kelią, pasišventė kovai, palikęs santykinai saugesnį valdininko postą. Jis žuvo poste, atlikdamas kario pareigą. Mus siejo ilgametė ir labai nuoširdi draugystė, prasminga Klaipėdos ir Odesos miestų bendradarbiavimo istorija, o Odesos širdis – inkaras Odesos alėjoje Klaipėdoje – tai buvo būtent jo idėja ir jis atvežė jį mums į Klaipėdą. Nuo šiandien man tas inkaras bus simbolinis paminklas Sergejui“, – rašė buvęs meras.

2022-ųjų vasarą į uostamiestį tuomečiai Odesos mero pavaduotojai S. Tetiuchinas ir Dmitrijus Žemanas atvežė minėtą skulptūrą, ji buvo pastatyta Melnragėje prie Odesos promenados.

Skulptūra išlieta iš bronzos, jos aukštis siekia apie du metrus, o svoris – 120–130 kg. Prie jos taip pat speciali lentelė su užrašu, žyminčiu, kad tai – Odesos dovana Klaipėdai.

Šia dovana vicemerai išreiškė nuoširdžią padėką odesiečių ir Odesos mero vardu už uostamiesčio teikiamą pagalbą, kurios karo siaubiamai Ukrainai labai reikia.

2022 m. liepą susitikimo su V. Grubliausku metu S. Tetiuchinas teigė, kad vienas pirmųjų miestų, kuris sureagavo į pagalbos prašymus prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą 2022-ųjų vasario 24-ąją, buvo Klaipėda, vėliau padėjusi dar ne kartą. Tad ši dovana – padėkos gestas ir priminimas, kad tokios dovanos dovanojamos tik Europos miestams – Odesos partneriams.

Gairės: Odesos vicemeras, Sergejus Tetiuchinas, žuvo, skulptūra Inkaras-širdis, Klaipėda, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS