Olando kepurę lanko tik briedžiai | kl.lt

OLANDO KEPURĘ LANKO TIK BRIEDŽIAI

Klaipėdos rajono savivaldybei nusprendus uždrausti gyventojams lankytis pamėgtame pajūrio ruože, prie Olando kepurės skardžio ėmė traukti briedžiai.

Klaipėdos rajono savivaldybė gyventojų srautus nusprendė riboti dėl šalyje galiojančių karantino taisyklių.

Sprendimas dėl šio traukos objekto lankymo priimtas kovo 24 d.

Savivaldybės nurodymu seniūnija specialiomis juostomis apraizgė automobilių stovėjimo aikštelės stovus. Taip norima parodyti, kad čia statyti automobilių nebegalima.

Aikštelė: "Stop" juostomis apraizgyta automobilių stovėjimo aikštelė stovi tuščia, gyventojai į pajūrį traukia kitais takais. (Audronės Balnionienės nuotr.)

"Kitą dieną po sprendimo važiavau apsidairyti, kokia situacija, ar žmonės laikosi draudimų. Olando kepurės link važiavau nuo Melnragės pusės. Nustebau, kodėl priešprieša atvažiuojantys automobiliai mirksi šviesomis. Pamaniau, žmonės perspėja apie priekyje galbūt budinčius policijos pareigūnus ar Viešosios tvarkos skyriaus specialistus", – įspūdžiais dalijosi Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Audronė Balnionienė.

Paaiškėjo, kad vairuotojai taip elgėsi visai dėl kitų priežasčių.

 

 

"Šalikelėje kanopomis ant žvyruoto kelkraščio trypė stambokas briedis, kiek toliau buvo matyti visa šeimyna – patelė su jaunikliu. Pagalvojau, štai, kaip gerai. Sumažėjo lankytojų, miške karaliauja žvėrys", – juokėsi A.Balnionienė.

Dėl karantino nurodyta, kad parkuose, kitose viešose erdvėse žmonės turėtų vaikščioti ir būriuotis ne didesnėmis nei penkių žmonių grupelėmis, laikytis saugaus dviejų metrų atstumo, o vaikų žaidimų aikštelėse turėtų žaisti tik vienos šeimos vaikai.

"Pasižvalgiau, kokia situacija pajūryje. Žmonės tebetraukia prie jūros, bet jau gyventojų koncentracija ne tokia didelė. Automobiliai labiau išsimėtę per visą pajūrio ruožą, prie jūros vaikštinėjančiųjų – ne tiek daug. Pokyčių tikrai yra", – džiaugėsi rajono savivaldybės vicemerė.

Remontas: audros nuniokotus laiptus į pajūrį po truputį tvarko Kretingalės seniūnija. (Audronės Balnionienės nuotr.)

Artėjant šiltajam sezonui, rajono valdžia ėmė aiškintis, kokios priežiūros reikėtų pliažų infrastruktūrai.

"Paaiškėjo, kad rajono savivaldybei priklauso vos vieni nusileidimo į pliažą laiptai. O kas turėtų rūpintis visais likusiais, iki galo neaišku. Susėdome su Kretingalės seniūnija, Pajūrio regioninio parko direkcija ir skaičiavome, ką galėtume padaryti. Dar praėjusį penktadienį seniūnija ėmėsi remontuoti kai kuriuos laiptus. Juk daugelį jų itin smarkiai nuniokojo audra Laura", – tikino A.Balnionienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Mda

Buvo labai kvaila uždrausti lankytis olandų kepurėje. Tiesiog žmonės dabar vaikščios daug mažesniame ruože. Maža to nėra nei SAM nei vyriausybės nei įstatyminio draudimo vaikščioti, kas čia per rajono draudimai Klaipėdos miesto gyventojams. Jau seniai laikas buvo atimti Klaipėdiečių pajūrį iš kažkokio ten Klaipėdos rajono ar Kretingos.

Dora

Labai gerai kad žmonės orupinasi savo sveikata važiuoja prie jūros vaikšto.Juk sveika. Jumviska uzdraust

Fufaike

Paziurek kas dabar Atmatoj dedasi....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS